Citiraj:
Autor Jelc
Imagine, pa daj ljudima savjet gdje postaviti sub, ovak nisi napisao ništa konstruktivno-kaj ne bi bilo lijepo da ljudi nekaj i nauče, malo argumenata za i protiv i slično... 
|
Nešto konstruktivno ?
Chome o jabukama ...ja o jabukama...A svi ostali o dinjama.
S obzirom do čega je došlo nakon što je počelo od komentara smještaja satelit-wufer prdec kombinacije/nepisanog pravila da taj vufer ide ispod stola, pitam se čemu.
btw dream ,moram priznat da mi zbog tog rečenog nije baš jasna velika večina tog tvog posta ...a nakon nabacanih linkova u svrhu obrazovanja ostalih ,zaista ne znam što da kažem na pitanje koje je usljedilo.
Citiraj:
Autor Jelc
Istinabog-tu se radi o low-cost 2.1 ili 5.1 sistemima za računala kojima bi primarna namjena trebala biti iganje, malo multimedije i slušanja mjuze dok sjediš za kompom a ne o skupim sistemima ali nema veze 
|
Da, dobro primječeno.
Radi se u pravilu o satelitima kojima se ograničenost freq.raspona zbog same veličine nadopunjava tim "vuferom"
A on je obično manji od nekog jednostavnog bukšelf zvučnika koji uz to ,garant ide dublje.
A prije toga ,zvuk te kombinacije je sam po sebi očajan zbog kvalitete upotrebljenih djelova/ kvalitete izrade / cjenovnog razreda.
Uz to, gornja granica rada vufera sigurno mora bit poprilično 'visoko' zbog spomenutog nedostatka satelita inače bi bila poprilična rupa. Još kad se nadoda sumiranje kanala (jer se u pravilu radi o
jednom vuferu) i uništavanje svrhe sterea valjda je shvatljivo zbog čega "očajno"...
Al ok ,iako bi zbog same namjene takvih sat-vufer kombinacija bilo krivo gledat na sve s nekog hifi stajališta , naprosto mi je nevjerovatno da je praktički opčepoznata stvar kako
vufer ide ispod stola ako držiš do zvuka.
Ponajprije zbog sljedečeg.... sjedneš za stol te ušiju/glave u visini monitora buljiš u jo tub i nešto slušaš. A s obzirom da sve od cca 300Hz prema dolje dolazi odispod stola (a vjerovatno i dosta poviše jer ne vjerujem da ti wuferi imaju neki strmi rez), sveukupni dojam je sigurno "oličenje homogenosti"
Mislim ,kao da sve skupa nije dovoljno očajno zbog več spomenutog pa treba iskoristit stol da stvari upropasti dalje i uz ostalo napravi pikčinu veličine MontEveresta.