Procjenu traži sama osoba. Traži od svekolikog PCEX puka. Eh sad puk kao takav ima svoje mišljenje koje je u većini slučajeva oprečno sa mišljenjem prije i poslije njega.
Na prodavaču je da procijeni koju bi cijenu mogao dobiti i prodat po tome.
Tržnica je trgovina otvorenog tipa i kao takva ravna se po sistemu - prodavač bubne cijenu za koju misli da je dobra, a na kupcima je da se cjenkaju ako treba ili zgrabe priliku ako mogu. Dali kupac dalje prodaje preko Plavog oglasnika ili ne se ne tiče nikoga doli samog kupca.
Ja sam kupio od Franceka 8800 GT za 300 Kn i stavio u Plavi za 500 Kn. Cijena je ispod normalne od ostalih u oglasniku i prodat će se brzo, a meni 200 Kn u džep. Nije moj problem kaj Francek ne zna koja je cijena realna. Niti sam mu mater niti otac, nije moje da pazim na milo dijete dok se ući trgovini.
Drugim riječima - nije mi bitno za koliko neka osoba prodaje stvari ili koliko netko drugi procijeni. Razlog za to je vrlo jednostavan - ne volim kad mi se netko petlja u moje osobne stvari i ne volim se petljati u tuđe. Ako netko prodaje 30" NEC monitor za 700 Kn njegov problem. Osim toga kad sam nekoga upozorio ( prije ponešto vremena ) da su im cjene prevelike/premale dobio sam fof odgovor i da gledam svoja posla. Realno dobar odgovor i u pravu su ....