Citiraj:
Autor gigi_
Ovako crko stari komp kupuje se novi, sam i uz pomoc ljudi s foruma sastavio sam ja brijem vrlo solidnu konfu za do 4,5k kn...
no desilo se da mi se budzet malcice prosirio pa 5k kn nije problem.. i sada mogu malo otvorenije o grafickoj razmisljat...
ovako imam sljedece dvojbe generalno izmedju 4890 vs 5770 a to jesu:
koliko je bitna ta propusnost? 128 bita vs 256?
onda koliko je vec zastarjela 4890? koliko mi znaci to sto je 5770 directX 11 spremna i sto ima par tih neki unapredjenja?
i ako uzmem u obzir da bi ja s vremenom uzeo jos jednu za crossfire.. je li zbilja ta serija 5xxx osjetno bolja u tome?
koliko mi znaci to sto 5770 manje trosi i grije se? ono u praksi ako imam dobro napajanje, zar je to uopce bitno?
a vapor-X posto su razlike u cijenama neznatne, da li se to isplati uzet?
i osobno sta bi uzeli.. ono cisto da cujem onako i razmisljanje na osjecaj, ne mora biti nuzno tehnicki argumentirano..
|
5770 je malo ipak preskupa u mnogim trgovinama,ja bi uz nedostatak Dx11 naslova,potrošnju i zagrijavanje kao i manji proizvodni proces stavio sastrane,i poslušao Duke-a.
http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1
U linksu ti je 1190kn na akciji 4890,brža je nešto( odnosno 61 vs 55 fps gdje sam gledao) od 5770,pa eto i 100tinjak kuna jeftinija. Kod njih barem gledano.
Imam 5770 i naravno da neću pričati protiv nje,jer sam prezadovoljan

, ali tebi savjetujem GTX260 216 za 1170tak kuna ili 4890 za 1190kn. Bolje ne ide.
Fora bi jedino bila,ako ćeš zaista slagati 5770 CF,pogledaj rezultate ovdje na PCE 5750 CF-a,onda bi CF 5770 trebao dobro pomesti single 5850 karticu,i smjestiti se između 5850 i 5870 performansama,što je odlično, samo opet pitanje po kojoj cijeni. Tu je bitna potrošnja i zagrijavanje, i sigurno im ide na ruku.
Ti kao prvo moraš odlučiti što hoćeš. Uzimaš li matičnu za CF/Sli da bi koristio jednu karticu i nema baš smisla,a odgovori tipa - možda mi se sprdne u dogledno vrijeme... i slični,ne nailaze ovdje baš na razumijevanje.
Preskupe su to ploče da bi unutra držao jednu grafu,po meni bar. Onda radije kupiti ploču bez CF/SLi,i staviti 5850 kako je netko gore sugerirao.
Ili druga opcija uzeti CF/SLi ploču,i što jeftiniju grafičku tipa 4890, kasnije ubodeš još jednu polovnu i miran si..naravno da svaka priča ima najmanje 2 strane,pa će 2x4890 sigurno osjetno više trošiti od 2x5770. Kao i zagrijavanje,nemjerljivo. Ali zato si tu,da odvagneš šta ti treba.
Jbg sad,moš ti i uzeti CF/SLi ploču i 5850,ako imaš para,briga te.