View Single Post
Staro 22.12.2009., 09:27   #1411
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor gigi_ Pregled postova
Ovako crko stari komp kupuje se novi, sam i uz pomoc ljudi s foruma sastavio sam ja brijem vrlo solidnu konfu za do 4,5k kn...
no desilo se da mi se budzet malcice prosirio pa 5k kn nije problem.. i sada mogu malo otvorenije o grafickoj razmisljat...

ovako imam sljedece dvojbe generalno izmedju 4890 vs 5770 a to jesu:

koliko je bitna ta propusnost? 128 bita vs 256?
onda koliko je vec zastarjela 4890? koliko mi znaci to sto je 5770 directX 11 spremna i sto ima par tih neki unapredjenja?
i ako uzmem u obzir da bi ja s vremenom uzeo jos jednu za crossfire.. je li zbilja ta serija 5xxx osjetno bolja u tome?
koliko mi znaci to sto 5770 manje trosi i grije se? ono u praksi ako imam dobro napajanje, zar je to uopce bitno?

a vapor-X posto su razlike u cijenama neznatne, da li se to isplati uzet?

i osobno sta bi uzeli.. ono cisto da cujem onako i razmisljanje na osjecaj, ne mora biti nuzno tehnicki argumentirano..
5770 je malo ipak preskupa u mnogim trgovinama,ja bi uz nedostatak Dx11 naslova,potrošnju i zagrijavanje kao i manji proizvodni proces stavio sastrane,i poslušao Duke-a.

http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1

U linksu ti je 1190kn na akciji 4890,brža je nešto( odnosno 61 vs 55 fps gdje sam gledao) od 5770,pa eto i 100tinjak kuna jeftinija. Kod njih barem gledano.

Imam 5770 i naravno da neću pričati protiv nje,jer sam prezadovoljan, ali tebi savjetujem GTX260 216 za 1170tak kuna ili 4890 za 1190kn. Bolje ne ide.

Fora bi jedino bila,ako ćeš zaista slagati 5770 CF,pogledaj rezultate ovdje na PCE 5750 CF-a,onda bi CF 5770 trebao dobro pomesti single 5850 karticu,i smjestiti se između 5850 i 5870 performansama,što je odlično, samo opet pitanje po kojoj cijeni. Tu je bitna potrošnja i zagrijavanje, i sigurno im ide na ruku.

Ti kao prvo moraš odlučiti što hoćeš. Uzimaš li matičnu za CF/Sli da bi koristio jednu karticu i nema baš smisla,a odgovori tipa - možda mi se sprdne u dogledno vrijeme... i slični,ne nailaze ovdje baš na razumijevanje.
Preskupe su to ploče da bi unutra držao jednu grafu,po meni bar. Onda radije kupiti ploču bez CF/SLi,i staviti 5850 kako je netko gore sugerirao.

Ili druga opcija uzeti CF/SLi ploču,i što jeftiniju grafičku tipa 4890, kasnije ubodeš još jednu polovnu i miran si..naravno da svaka priča ima najmanje 2 strane,pa će 2x4890 sigurno osjetno više trošiti od 2x5770. Kao i zagrijavanje,nemjerljivo. Ali zato si tu,da odvagneš šta ti treba.

Jbg sad,moš ti i uzeti CF/SLi ploču i 5850,ako imaš para,briga te.
thedream je offline   Reply With Quote