ispricavam se moderima/adminima ako sam pogrijesio podforum, ali namjerno sam otvorio ovdje jer se lako ubace i ostali korisnici sa svojim misljenja......... pa kako uobicajno krene pa zavrsi u Svaštari, odmah sam ovdje otvorio.
nego, primjetio sam osobno (a i jos par ljudi garant) kako u posljednje vrijeme se nakupilo podosta ljudi koji ili krivo, ili nerealno bacaju procjene na odredene komponente. nije nista strasno, osobno me zaboli jer znam koliko otprilike kosta dobar dio polovnog hardvera, no malo zuljka kad se kasnije iste komponente vide na istom forumu/drugim forumima za stotku-dvije vecom cijenom. nije strikno to cilj, ljudi grijese boze moj, ali procjenjivati hladnjak/kuciste/eksterno kuciste na 50% i vise posto manjom cijenom od najnize na nabavi meni nikako ne sjeda u glavu. i onda ako se kojim slucajem upustis u raspravu ispadnes idiot, jer svatko ima pravo na svoje misljenje.
ono sto predlazem je, npr ja CMa 690 procjenim na 300 kuna, a stanje vrlo dobro prema odlicnom, sacuvano itd itd itd.........
to skuzi netko od korisnika, i fino me ispravi. meni jedna procjena zavrsila neslavno.
zalomi se opet slicna stvar, netko me ispravi - druga kriva procjena.
treca kriva procjena - zabraniti postanje u tude teme osim otvaranje svojih podforuma Procjene, nesto slicno kako je sada Prodaja uredena.
ne znam koliko se slazete ili ne sa idejom, no ne moze svatko biti procjenjitelj. svaka cast pojedincima, no isto tako ima pojedinaca koji vrlo cesto stvarno izazivaju podsmjeh sa nebulozno niskim/visokim procjenama koje su znak ili da nema pojma o cemu prica, ili da gleda kako labanuti po sto nizoj cijeni. ovim nacinom mislim da biste izbjegli gluposti tipa "Potpis", medusobna polusvadanja tko je u pravu tko ne i vise pomogli samom korisniku koji trazi procjenu.