Čuj. Odvaži si Directx 11 igre koje su najavljene i prema tome prilagodi. (isto tako odvazi si cinjenicu da je jedno podrzavati directx 11, a drugo je vrtiti te iste igre u normalnom framerate-u) To je jedino pametno kaj ti mogu reci. Solo bi ja jos uvijek isao na 4890 (ili nevidija ekvivalent ako ti nije po volji). Nije to kao kada je T&L dosao da neces moci pokrenuti igru jer ti grafa ne podrzava directx 11. Jedino ces izgubiti na nekim efektima, a sto se tice sirovih perfomansi, njih 5770 nema toliko.
Sto se tice hladjenja. Grije se, pa ako je par desetaka kuna razlike uzmi bolje hladjenje.
Sto se tice crossfire-a (ili SLI-a). Moj je stav da je to u vecini slucajeva waste of money kada uzmes u obzir jos cijenu napajanja, te mi se cini jedino "isplativo" ako se igras sa puno para i kada novac nije odlucujuci faktor. (a i onda sam vise fan dual GPU grafi, nego 2 u SLI-u/crossfire-u).
Ja bi osobno kao sto sam rekao isao na 4890 i onda presao na 5870 kasnije kada cijene padnu (posto si sam rekao da ces tak i onak cekati).