21.12.2009., 19:15
|
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor Matth€w
Kad stupa na snagu ovo za do 1000 kn kupovina bez carine za fizičke osobe?
Btw. mog frenda su dns, da prostiš, ovi pederi na carini opelješili. Čovjek naručio torbu i još neke sitnice za oko 800 kn, došo da plati carinu i PDV sa potvrdama i računima, ali "Ne, ne gospodine vi nas varate, to je vrijedi preko 1500 kn sigurno mi znamo, nama to stalno kroz ruke prolazi" i paf opale mu carinu i PDV za tu njihovu imaginarnu cifru bez pardona?! WTF?!!! Da li može to di prijavit, učinit nešto? Koje su mjerodavne ustanove za takve slučaje opće? U novine? Potrošački kod, jer ovo je strava, ovako raditi budalu od čovjeka, provodit svoj zakon i prohtjeve na temelju "mi znamo/mislimo". Hebote naša birokracija, pa to je nešto nevjerojatno!!
|
Ništa čudno, meni su carinili jednu torbu na 200kn koju sam dobio kao zamjenu za reklamiranu koja se raspala, a vrijednost torbe je oko 50-60$.
S tim da sam carinu na to već bio platio prvi put kad mi je došla (skupa s objektivom) i znači 2x su mi je carinili (i to po suludoj tarifi).
Naravno, zva sam ih da se žalim, a oni su mi rekli da tu više ništa nemogu i da ako mi se tako nešto slično dogodi (da mi stiže zamjena) da ih kontaktiram unaprijed i da će oni to onda sredit...
|
|