Citiraj:
Autor kocka
Jesi siguran za ovo da ce bilo koji router radit u kombinaciji s b.net modemom? Pitao bi ovo u SZK, ali nekako sumnjam da ce mi na to dati iskren odgovor, već će me vjerojatno nagovarat da uzmem njihov router ili modem/router.
E da, i ovo za T-com....ako uzimam samo internet, dakle bez telefona, internet ide preko koax kabla, ne znam zašto bi b.net uopće interesiralo moji računi s T-comom i odjava interneta ili bilo što u vezi mene i T-coma? Ili sam u krivu??
|
Bok,
Imam maxadsl preko 3 godine...adsl start paket 100kn 2GB prometa...
Korisnik sam b.net od nastanka..prije toga sam bio na DCM-a znaci već cca 8-9 godina....dobijam uslugu kabelske TV.
Odlučio promijeniti internet providera jer mi se činio 2D paket puni pogotak cjenovno gledajući i to što imam infrastrukturu provučenu po cijelom stanu.
Od 9 mj. zvali su me 3 puta da mi uvaljaju 3D paket sa popustom. Čitajući forume došao sam do zaključka da zehebem filozofiju i uzmem njihov WLAN router/modem...da ne bi bilo ovakvih pitanja oko kompatibilnosti i ostalih sranja.
Živim u centru Zagreb-a. Čekao sam od 1.10-do 09.11. da mi dođu instalirati modem.
Zvao sam ih 5 puta da ih pitam kad dolaze, pisam 2-3 emaila sa pitanjima kako izgleda instalacija i kako se oprema spaja....da ako se odlučim da vidim da li mi postojeća instalacija odgovara.
Naime imam aadapitran stan već 4 godine, slozen ulazni spliter 1-> 3 ...svaki krak ima 2 prolazne i 1 završnu utičnicu...(nije baš najpametnije)..
Analogni signal je ok, tu i tamo ovisno o vremenu neki programi imaju smetnje...2 TV stalno su priključena..
E sad, došao tip instalirati modem...rekao da ima 30 minuta

(nakon što sam ih čekao preko mjesec dana..) tip veli da je podizvođač...
Pita me gdje će stavit modem...reko hoću bilo gdje jer imam utičnice svuda po stanu....kaže da misli da neće ići...ali ne zna da mora zvati b.net..
Nitko mu ne zna odgovoriti, on bi meni stavio nadžbuknu utičnicu (onu ružnu kutijetinu) na zid, a ostalo tko jebe ostalo...rekao ja ne može...
Zove on drugi broj i kaže da moraju doći drugo podizvođaći da razvlače novi kabel...rekao ne može ...stan potpuno adaptiran...ne želim vodilice i ostala sranja po zidovima....rekao on da mora biti data utičnica završna...a ja da imam SAT uticnice.
Pitam je kolika su gušenja na SAt, a kolika na DATA, koja je razlika, on veli da mislim da ne može...ali da ne zna
Rekao ja da odustanem, pogotovo kad sam želio platiti modem u cash-u, a oni mi poslali novi Ugovor na 24 mjeseca !! (odnosno nema odustajanja samo tako).
Uglavnom, zvali me 2-3 puta sa pitanjuma da zašto sam odustao....
E sad zašto sam odustao: "zbog ne znanja, kompetencija, i ne stručnog szk, koji niti na email ne mogu poslati nikakvu skicu, nista"..
Pitao ih kolika su gušenja za SAT, zašto i kakva je to DATA utičnica kad su vasnji f-konektori isti..Steram ih sve u kurac...
Ostao na t.com sa internetom...povećao paket iako je skoro 2x skuplji...
E sad pitanje za vlasnike 3D paketa....ako vam krepa modem odu vam sve usluge, TV, Internet i telefonija.....zar vam je to dobra opcija, pogotovo ako provideru treba po mjesec dana da vam dostane novi modem...? da imate mobitel....ali ako trebate internet....zar ćete ćekat te debile da dođu instalirati modem mjesec dana, a na jednostavna pitanja ne znaju odgovoriti...
ne moram reći da sam ista pitanja postavaljao kao i vi...najvise me zanimalo da li mogu staviti taj modem/ruter u bridge mode i da li imam vanjsku IP adresu...tako da mogu korisititi IP telefoniju (dolazene pozive)...monteri nemaju pojma, a za szk više nisam imao živaca.
Uglavnom, štede na svakom koraku, imaju podizvođače za sve, za razvlačenje kablova, za spajanje modema itd....po meni usluga koja ne zadovoljava jer nema nikoga tko vam može posložiti stvari e2e.
E opet me zvali da mi uvaljaju sad digitalnu sa novih 30 porgrama za dodatnih 20 kn ..... posto znam da je IPTV jos vrlo mlada tehnologija i dosta nestabilna jos sam nedolucan...tj. bolje je ici na DVB-C, ali kad vidim ovakvu uslugu, nisam siguran.