Citiraj:
Autor yedwy
I sa takvim načinom razmišljanja se onda vi "malotrgovci" čudite kad vas kupci oće stisnuti kako god mogu i znaju i baš ih briga za ikakvu korektnost... 
|
Informaičkom malotrgovinom se bavim hobistički.
Bacim tu i tamo koji post za HP renew lapove tu na PCEX. Ostalo je isključivo sa pravnim osobama.
Razlog ?
Kad nekome nešto ne radi iz bilo kojeg razloga prva reakcija je da me nazove i bez spominjanja bliže rodbine obavijeste o problemu. Ja preuzmem spomenuti hardware ( obično cijela konfa ) i zamijenim ili comp ili komponentu. Ovisi o situaciji. Kupac dobiva natrag zamijenu što je prije moguće. Ako se otegne ( ne mogu nabaviti kaj treba, ili kaj već ) sa kupcem se komunicira bez dernjave od strane kupca. Nervoza naravno postoji, ali u vrlo umjerenim količinama.
Maloprodaja je dijametralno suprotna.
Bilo je ideja da krenemo tim putem i čak smo uložili vremena i novca u web shop. Na kraju odustali. Više se živaca i vremena potroši na ljude koji traže dlaku u jajetu nego na pravu prodaju.
Ne velim da je veleprodaja jednostavna, dapače konkurencija je koma, a zarada manja. Međutim na kraju dana me nitko ne zove jer im proc ne clocka ko tipu na Toms Hardware i on je prevaren ...
Tako da se malo igram na tržnici onako iz dosade. Maloprodaju teško da ću ozbiljno pokrenuti. Lova je bolja u maloprodaji jer kupac kupuje kad zaželi, a ne kad apsolutno zatreba i onda cjenkanje oko 1% cijene. Međutim podrška nakon prodaje je daleko kompliciranija ...