View Single Post
Staro 19.12.2009., 11:49   #2517
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Ok vidim da imas iskustva iz prve ruke pa da te pitam ovo:
Opet hipotetski:

Imam recimo HD4870 placena 2200kn i sad mi rikne,a kad ono,vidi nove HD5870 za 2700kn.
Da li ce meni trgovac odobriti nadoplatu 2200+500 (nema HD4870) ili ce ici nekom linijom da grafa vrijedi 1700 i da moram dati 1000kn za ovu grafu ?
Ići će linijom da napravi sve u njegovoj moći da ti vrati identičan proizvod.

Daklem u servisu zaključe 4870 krepala. Kontaktiraju distributera i ako imaju takvu kod distributera mijenjaju krepanu za novu. Distributer dalje vraća neispravan proizvod i to se maloprodajnog trgovca ne tiće.

Drugim riječima - nema zamijene staro za novo, pogotovo kad je vrijeme mijenjanja generacija hardwarea. Druga stvar je ako nemaju 4870 na lageru i nema distributer, a mušterija urla na telefon. Onda se u dogovoru sa distributerom nudi zamjenski proizvod.

Generalno gledano nisam imao osobno loših iskustava dok sam reklamirao stvari. Hvala Bogu imao sam štošta za reklamirati . 9/10 slučajeva kupac ima neke nebulozne ideje ala - meni je krepal 1,8 Ghz proc kojeg nemate na lageru, pa sad hoću 2,5 Ghz ili idem inspektoratu ! Kupac naravno u tom slučaju čeka da inspektorat odradi svoje, oni dođu, vide i lijepo pozdrave trgovce, a kupac dobije svoj 1,8 Ghz proc koji je u međuvremenu stigao na lager.

Velim - nije da kupac nema prava isl. Međutim nemožete tražiti nebuloze. Grafa mi krepa nakon 2 godine dajte para natrag. Ma naravno, da ti dam i ključeve od auta, ček malo da skoćim po vazelin ... Tu se ne radi o prevari već zdravoj pameti.

EDIT: @mymoon - Veleprodaja i maloprodaja se razlikuju koliko nebo i zemlja. Rad u veleprodaji je pjesma i veselje u usporedbi sa maloprodajom. Cjelokupni način ophođenja kupac/trgovac je drugačiji. U maloprodaji trgovac je neprijatelj koji ti krade novac i još te vara sa tvojom ženom, a u veleprodaji je partner s kojim surađuješ.
Paske je offline   Reply With Quote