View Single Post
Staro 18.12.2009., 11:37   #596
Wrbhhh
Registered User
Moj komp

Wrbhhh's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor bozzomfeeder Pregled postova
Pratim SG:U i ovo gore mi nije jasno jednostavno. Ta serija je čista kopija BSGa i to poprilično loša, pobrala je jako loše kritike i slabe rejtinge , ne gine joj gašenje nakon prve sezone i već se po SCFi na veliko priča o tome. Ako je tebi zabavno gledat 2 lika kako se šoraju zbog žene, 2 lezbe u ljubavnoj krizi etc imaš gro takvih serija- ja to u SFu ne želim!
Napokon SF serija u koju se mogu uživit. Gledam SGU i mislim si: "Da se stvarno ljudi izgube negdje na nekom svemirskom brodu bez mogućnosti povratka, na brodu kojeg ni najmanje ne poznaju, sa ograničenim resursima, samo onim što su mogli ponijeti u rukama, stvarno si mogu zamisliti da bi imali ovakve probleme i stvarno si mogu zamisliti da bi im se to događalo." Želim gledati SF sa kompleksnom radnjom, kompleksnim (a ne površno razrađenim) likovima.

Uzmimo sada kao kontraprimjer Stargate Atlantis. Poprilično neuvjerljiva i loša serija. Odmah od početka se sve zna. "Mi smo dobri, oni su loši." Radnja sama po sebi nije bitna, bitno je da ima puno specijalnih efekata. Bitno je da brodovi i gradovi imaju fancy svjetleće štitove, da imaju nova cool oružja. I svu tu novu, nikad prije viđenu tehnologiju svi odmah znaju koristiti. Ako nešto i ne znaju, dovoljno im je samo 5 minuta da to sve svladaju. Oštećenja u bitkama? Nije problem, za 5 minuta će se sve popraviti tipkanjem po jednom terminalu. Još i brže ako smo pod napadom, tako se navodno može bolje razmišljati. Bitno je da si likovi u smrtnoj opasnosti razmjenjuju dovitljive komenatre, a uopće nisu zabrinuti što su u smrtnoj opasnosti.

Jedini razlog zašto bi SGU mogao propasti je zbog publike, nikako zbog kvalitete. SGU je dio Stargate franšize, a ta franšiza je dosad bila namijenjena djeci. Atlantis je serija za djecu. A SGU više odjednom nije dječja serija. Obrađuju se neke teme koje djeci nisu zanimljive na jednom zrelijem nivou. I naravno, stari fanovi su razočarani novom serijom. A pošto je odraslih SF fanova puno manje nego djece, gledanost je naravno manja. Jer, kako ti kažeš, odrasli su navikli gledati takve teme u drugim, ne-SF serijama.

Pita mali Ivica tatu:
- "Tata, kad ćemo kupiti Golfa peticu?"
- "Kad izađe Golf devetka!"

Wrbhhh je offline   Reply With Quote