Svakako probaj posudit neki tv / monitor sa HDMI ulazom i probat, uz put ćeš izbjeći HDMI - DVI adapter koji znaju biti problematični (vidi sličan blem na forumu, neki audio prenose a neki ne). Ispravna podrška za HDCP i verzija HDMI - ja (1.1 - 1.3) također može biti blem i po netu imaš masu slućajeva.
". . . medjutim gledao sam po netu i to ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja, jer se dekodiranje ionako radi u B-net, a ne AV receiveru." - nažalost krivo, dekodiranje DVB-C signala radi Bnet set-top box i "pravi" HDMI signal koji u tvom slućaju ide kroz reciver u tv / monitor koji "dekodira" HDMI signal i prikazuje. E sad, ako reciver nije u stanju uredno prenjeti HDMI signal onda dobiješ problem. Na netu imaš objašnjenja i razlike u verziji HDMI - ja (ukratko 1.3 traži / radi na većoj brzini).
Na onoj slici mi je čudno > HD Video rezolucija > nema opcija - nije definirano ??
Pogledaj 98 str. onog kvazi manuala, prikazana je tabela konverzije video signala, obrati pažnju na napomenu: Signals up-converted to HDMI are output to the HDMI monitor with the resolution at which they are input. Note that resolutions of 1080p are not handled.
Nema ti druge nego izvrtit sve moguće kombinacije ukljućujuči drugi reciver, kabele, . . .