Vise od godinu dana sam korisnik Call & Surf Comfort paketa (Internet+VOIP t.e. IP telefonija) makedonskog T-Home provajdera.
Uredjaj je THOMSON ST780 WL (brendirani firmware 6.2.29.2 sa logo T-Home-a i imao sam samo power user pristup t.j. kao korisnik nisam imao mogucnost setiranja VOIP accounta - oni su VOIP account i internet konekciju podesili kod kuce i zakljucali ruter Administratorskog usera). U medjuvremenu sam uspeao da udjem i kreiram svoj root account, tako da sad imam potpunu kontrolu na uredjaj. Napravio sam i Configuration Backup (user.ini file).
Medjutim kad sam uradio upgrade FW sa 6-ce na verziju 7 radi mogucnost setiranja jos jednog svog voipcheap.com VOIP accounta na drugi PHONE port (jer u 6.2.29.2 nije islo) i vratio user.ini file t.j. prethodnu Backup-iranu konfiguraciju, nikako nece da mi proradi T-Homeov VOIP account (daje Registered X).
Pokusao sam i sa onaj
user_T-com_internet_IPTV_VOIP_default.rar koi je postirao Juky ali opet isto - nikako se nece moj T-Home VOIP account registrirati preko nove verzije firmwarea - zbog svega toga sam se opet morao vratiti na FW 6.2.29.2 (tamo VOIP radi OK).
Posto je Juky imao ovakav slicni problem, molio bi da mi on ili bar koji drugi clan odgovori t.j. da neku sugestiju