View Single Post
Staro 16.12.2009., 21:44   #2494
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
Isto tako nije ralno očekivati refundaciju 100% od proizvoda starog preko 2 godine. Obzirom da isti vrijedi ( u večini slućajeva ) 20% osnovne vrijednosti. Kad bi tako radili nitko nebi imal garanciju dužu od 6 mjeseci .
I eto nas na srzi problema. Sta obecavaju 2-5-10... g da ce ti ta i bas ta komponenta raditi (ili ista takva) (i time te pridobiju - zato si i kupio bfg, a ne gejeward i platio 200 kn vise), a kad se desi kvar i dodje vrijeme da pokriju svoje obecanje onda se vade.

Lijepo nek kao vemil stave 1g, pa ce oni koji zele kupiti - kupiti (za 100 kn manje ako zelis), a oni koji ne zele ce traziti druge ducane i proizvodjace koji ce pokrivati obecano vise garancije.
Nek stave 1g + 1 g (ili koliko zele) po njihovim uvjetima tipa dobijes istu ili bolju (s time da nesmiju napisati da to ima 2(1+x) g garancije default vec 1.)

Citiraj:
Naime trgovac taj isti proizvod vraća distributeru i koliko novca dobije od njih toliko može i dati kupcu. Tu se naravno traži i određena doza zdrave pameti, a ne sve na pasja kola i tuliti o svojim pravima. Ne velim da kupac nema pravo na kompenzaciju, ali isto tako trgovac ima pravo da ne gubi novac na toj kompenzaciji. Često su kupci ti koji urlaju o svojim pravima i traže nebuloze ala spomenuti klinac koji je tražio bolju grafulju jer mu baš treba ili puni iznos novca par godina kasnije.
Prodavac ne mora dati garancije koliko i distributer. Distributer ne mora dati garancije koliko i proizvodjac.
Osobno imam par komponenti na kojima pise garancija 2 g prodavac, a na jamstvenim 10 g distributer.

Znaci, ako recimo hg spot zeli postovati zakon i vratiti lovu nakon 2 (ili10g) neka, ali ovi koji izmisljau toplu vodu bi da dobiju kupce laznim obecanjima koje ne ostvaruju za razliku od konkurencije. I sad ti meni reci da je to uredu?
Ono, mi procjenjujemo koliko ta komponenta vrijedi nakon sto smo prekrsili nase garantiranje da ce ta komponenta raditi 2 godine. Da, prekrsili smo obecanje i zaradjujemo na tome jos ekstra.

Citiraj:
Od likova koji zamotaju HDD u deku, odalami u zid, donese na reklamaciju i pohvali se na forumu kak je bistar ! Onda još urla da je prevaren i traži veći HDD. Pa sve do majstora koji su OC učili u BUG-u pa na stock cooleru dignu core voltažu i OPA - ode proc. Ali nije on OC-o, nneee striček ta čađa je od ummm mamine šminke ...

A sta ako nisam oc i krepao mi procesor? (nije, ali recimo)...
Krepao mi je i hd i njegova zamjena dva dana nakon sto sam je dobio.. sta sam ih u deku pa po zidu dok se nisu raspali? I tako dok nisam svu seriju ubio da bi dobio nazad lovu ili sto vec?
Ako im to smeta nek apeliraju na proizvodjaca da ugradi shock metar, a ne odmah profitirati pod tom izlikom....

Citiraj:
Dobivanje bolje komponente od donešene je dobra volja trgovca.
Krivo, to je neznanje kupaca i njihova dobra volja.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote