View Single Post
Staro 16.12.2009., 19:33   #2491
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Hah ...

Generalno gledano svaka će trgovina probati vratiti jupcu isti proizvod koji je kupac donio kao neispravan. Nakon 2 godine kupac ne može očekivati čuda i sad za neispravanu komponentu tražiti novu generaciju hardwarea.

Isto tako nije ralno očekivati refundaciju 100% od proizvoda starog preko 2 godine. Obzirom da isti vrijedi ( u večini slućajeva ) 20% osnovne vrijednosti. Kad bi tako radili nitko nebi imal garanciju dužu od 6 mjeseci . Naime trgovac taj isti proizvod vraća distributeru i koliko novca dobije od njih toliko može i dati kupcu. Tu se naravno traži i određena doza zdrave pameti, a ne sve na pasja kola i tuliti o svojim pravima. Ne velim da kupac nema pravo na kompenzaciju, ali isto tako trgovac ima pravo da ne gubi novac na toj kompenzaciji. Često su kupci ti koji urlaju o svojim pravima i traže nebuloze ala spomenuti klinac koji je tražio bolju grafulju jer mu baš treba ili puni iznos novca par godina kasnije.

Generalno gledano osobno sam imao ponešto reklamacija u sve trgovine, ponajviše u Links. Nisam nikada imao problema sa zamijenom, jedino kaj servisi su znali otezati sa testiranjem komponenti zbog prenatrpanosti. Kad je nekaj krepalo uredno su mi dali novu komponentu 7-15 dana nakon dolaska u servis.

Doduše ja govorim o zlatnim danima kad sam još imao prilike koji put sjesti na piće sa jednim od vlasnika Linksa ( kod njih sam kupovao još od vremena kad su imali 3 stvari na lageru, a jedna ke bila Everglide podloga ). Kakve mi je horror priće prićao o reklamacijama... Od likova koji zamotaju HDD u deku, odalami u zid, donese na reklamaciju i pohvali se na forumu kak je bistar ! Onda još urla da je prevaren i traži veći HDD. Pa sve do majstora koji su OC učili u BUG-u pa na stock cooleru dignu core voltažu i OPA - ode proc. Ali nije on OC-o, nneee striček ta čađa je od ummm mamine šminke ...

Slične priće su imali i u Feniksu dok sam tamo radio. Nastranu kaj nisam bio zadovoljan kao radnik ( razlozi nisu bitni za ovu temu ), prema kupcu su se odnosili solidno. Serviseri su stvarno radili prekovremeno skoro svaki dan da sve pohvataju. Međutim opet je bilo smijeh situacija od ekipe koja na sve načine pokušava izmusti garanciju za staru robu.

Velim - 90% slučajeva je sve u redu i trgovac, ako nije u mogučnosti zamijeniti robu, vraća novac. Ovisno o tome koliko je komponenta stara toliko se i novca vraća. Dobivanje bolje komponente od donešene je dobra volja trgovca.
Paske je offline   Reply With Quote