View Single Post
Staro 15.12.2009., 23:55   #2482
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor leonardo Pregled postova
Praksa je da kada pošalješ neispravni disk direktno proizvođaču dobiješ natrag najčešće tzv. refurbished (dakle rabljeni, testiran) HDD. Ne vidim razloga zašto se to nebi moglo primjenit i na grafičke kartice.

Polovni zamjenski koji je po tebi bio u nemogućim uvjetima začudo radi a ovaj reklamiran s kojim se ništa nije radilo ne radi. Čudno?

Stvar je u tome da svi spominju nekih 5-10% pokvarenih kupaca koji prže svoj hardware ali eto nitko ne zna tko su oni. Na forumu sam dovoljno dugo i pročitao sam sigurno više od stotinjak takvih slučajeva. Ljudi se glupo, bahato i bezobrazno hvale time što su nekoga zajebali i nikome ništa. Zbrojiš par njih i već si na peteroznamenkastim ciframa. Sad na primjer pomnožiš samo 100 slučajeva sa recimo 1.000 kuna i gle iznenada 100.000 kuna. Tipovi naprave zaista pristojan promet. Gdje ti tu sad vidiš "dobru" poslovnu politiku da se za takav kvar traži novi proizvod? I da ne zaboravim da nove grafičke moraju imati najmanje 2.8 puta veći skor u 3DMarku da slučajno kupac nebi bio zakinut za svoja prava.

P.S.
Prodajem maslinovo uje i kupujem hardware pod garancijom isključivo iz HGSpota.
Praksa je da ti za osnovno jamstvo vrijede zakoni RH i da proizvodjac nije na nasem teritoriju Dodatna jamstva tipa zotacovo 2+3 vrijede pravila koaj ti prihvatis kad registriras i to im daje pravo refubrished.

A sad ti meni reci koliki je promet od zamjena neupucenima i naivnima sa a) stvarima slabijim od pocetnih (a to ide po racunici placeno xxxx novaca dobivena stvar xxx vrijednosti i jos ona koju niko ne zeli), kolika sa famoznim amortizacijama i kolika sa laznim neuzetim reklamacijama (tu ih ima malo, ali vjerujem da ih ima...)...

Sad recimo da se radi o nekom lancu prodavaona tipa linksu (zato jer su vodeci posto vemulj i hg neposluju ili jedva posluju)....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote