View Single Post
Staro 13.12.2009., 20:36   #326
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
da da, sve pet, naravno da mogu, ali ako staviš malo teži objektiv i okreneš fotić u portrait položaj i ako nisi dovoljno zategnuo pločicu okretat će ti se!
A ako pak probaš zategnuti šaraf prejako možeš oštetiti navoj, što mi ne pada na pamet, e pa zato ti ovakva pločica skračuje muke, dakle ona je napravljena specifično za tjelo tvog fotića i nema mrdanja u portrait položaju!

Nadam se da sam sada barem malo jasniji!

Ma uglavnom ako nema kod nas ovi ljudi su mi se javili i rekli da je shipping za HR nekih 18$!
A to je uz 55$ za samu pločicu i dalje jako prihvatljivo!
Ali naravno da bi ja radije to kupio negdje bliže pa ako i eventualno treba nešto reklamirati da nemoram opet slati poštom!
Kakav ti tripod mount ima taj 450D?
Zašto ne potražiš stativ s takvom pločicom (ako ga još nemaš) jer uglavnom imaš 2 tipa tih pločica koje dolaze sa stativom - jedni imaju bliže smješten onaj drugi pin koji ulazi u aparat, dok je drugima malo dalje.

Ovisno o objektivu koji imaš, koristi onaj tripod ring za objektiv ako imaš neke masivnije jer je to puno bolje riješenje za masivnije objektive.

Što se tiče te pločice, vidi ebay gdje ćeš vjerojatno naći jeftinije, eventualno koji foto shop u ZG (prizma?)...