Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 13.12.2009., 03:30   #18393
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
i ti si bio u sarajevu vidim

ja samo brainwash-am naokolo kad netko i pomisli spomenut burek sa sirom... stara i cura se već paze na blagajni

nego da ne ostane sve na praznim trabunjanjima... vadio danas bifteke iz škrinje i krenuo sa receptom "biftek na lisabonski" sa coolinarike.

1. taj umak od recepta je jedan od najboljih koje sam probao ikad. u životu. ovom i prošlom.
2. prijanje bifteka nakon pečenja je teži fail, zanemariti

znači:

- zabiti bifteke u sol, papar, vegetu, senf i ulje (meni od jutra su stajali)
- skuhati njoke klasika i napraviti salatu da malo "opusti", meni je recimo pasala kombinacija puterice + odstajalo nasoljeno i naribano zelje sa balzamičnim octom i suncokretovim uljem
- bifteke baciti na tavu punu rastopljenog maslaca, muški komad odsječen nožem
- ovisno o debljini peći po želji sa jednim okretanjem

e sad... ja sam podlijevao sa vodom po receptu i sve je to super (čak i kraće nego tamo), što isuši biftek bolesno - znači ništa od toga, po meni:

- skinuti bifteke na tanjur, zabiti fini margarin na njih da se otopi dok su topli i prekriti folijom da drže toplinu
- masnoću pečenja zaliti sa jedno deci belog vina (imao đakovački traminac pri ruci + ostalo za večeru naravno)
- čekati da alkohol ishlapi i nutra prethodno (dobro) promiješana kombinacija od 200ml vrhnja za kuhanje, 200ml mlijeka i 2 žlice gusnela
- kad to uleti nutra promiješati da se sve poveže i bubnuti soka od pol/cijelog limuna, mljeveni papar i žlicu vegete... dalje miješati do željene gustoće
- izliti umak po njokama, predočiti biftek, salatu i njoke gladnim očima

tko proba, neće se zayebat, umak je mračno dobar.

imam slike, ali su nebitne koliko je umak dobar.

jesam spomenuo da je umak dobar
syss je offline   Reply With Quote