i ti si bio u sarajevu vidim
ja samo brainwash-am naokolo kad netko i pomisli spomenut burek sa sirom... stara i cura se već paze na blagajni
nego da ne ostane sve na praznim trabunjanjima... vadio danas bifteke iz škrinje i krenuo sa receptom "biftek na lisabonski" sa coolinarike.
1. taj umak od recepta je jedan od najboljih koje sam probao ikad. u životu. ovom i prošlom.
2. prijanje bifteka nakon pečenja je teži fail, zanemariti
znači:
- zabiti bifteke u sol, papar, vegetu, senf i ulje (meni od jutra su stajali)
- skuhati njoke klasika i napraviti salatu da malo "opusti", meni je recimo pasala kombinacija puterice + odstajalo nasoljeno i naribano zelje sa balzamičnim octom i suncokretovim uljem
- bifteke baciti na tavu punu rastopljenog maslaca, muški komad odsječen nožem

- ovisno o debljini peći po želji sa jednim okretanjem
e sad... ja sam podlijevao sa vodom po receptu i sve je to super (čak i kraće nego tamo), što isuši biftek bolesno - znači ništa od toga, po meni:
- skinuti bifteke na tanjur, zabiti fini margarin na njih da se otopi dok su topli i prekriti folijom da drže toplinu
- masnoću pečenja zaliti sa jedno deci belog vina (imao đakovački traminac pri ruci + ostalo za večeru naravno)
- čekati da alkohol ishlapi i nutra prethodno (dobro) promiješana kombinacija od 200ml vrhnja za kuhanje, 200ml mlijeka i 2 žlice gusnela
- kad to uleti nutra promiješati da se sve poveže i bubnuti soka od pol/cijelog limuna, mljeveni papar i žlicu vegete... dalje miješati do željene gustoće
- izliti umak po njokama, predočiti biftek, salatu i njoke gladnim očima
tko proba, neće se zayebat, umak je mračno dobar.
imam slike, ali su nebitne koliko je umak dobar.
jesam spomenuo da je umak dobar