View Single Post
Staro 24.10.2004., 17:26   #1
big_B
Premium

big_B's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Spor sistem nakon nekoliko OK-a

Nedavno sam iskusio što to znači kad računalo počne vrtiti svoj film. Naime, pojavilo mi se nekoliko uzastopnih prozorčića u kojima ništa nije pisalo osim što je bila ponuđena opcija OK. Naravno, metodom manjeg otpora stisnuo sam taj fatalni OK i pri slijedećem bootanju kompjuter je počeo pokazivati čudne simptome. Konstatirao je da mu fali VGA controler i zahtijevao je njegovu instalaciju, cijeli se sustav veoma usporio i nisam mogao staviti kompjutor u stand by poziciju. Prvi i zadnji problem sam riješio uz pomoć CD-a grafičke kartice ( bar se nadam ) i malo kopanja po power option propertisima, a ostao je problem usporenosti sustava ( to sam najviše primijetio u task manageru-preformance gdje mi pomak mišem ili obično pomicanje prozora zauzma 30% procesora, a i u nekim igrama( iz 2003.) sustav brejka - to se prije nije događalo). ( Moja konfiguracija je :ASUS P4P800, P4 2.8 GHz, DDR 512 MB DUAL, ATI RAEDON 9600SE, HDD WD 80GB WD800JB, HYUNDAI Q17 spojen je na DVI konektor ) - Mislim da ovaj sistem ne bi trebao pokazivat takve simptome, barem ih nije pokazivao do sada. Sustav pokreću windowsi XP, a NOD32 i Ad-Aware nisu našli ništa.

Pomagajteeeeee !!

P.S.
U međuvremenu sam shvatio da mi u Power Option Propertisima fali APM prozor (Advanced Power Managment) i da je UPS service trenutno zaustavljen.
Da li je to normalno, i kak da ga opet pokrenem?