Citiraj:
Autor Buger
Kako namjestiti odgovarajući color profil u sedmici?
dakle, što god printam iz windows photo viewa, nemam crnu boju već je ona zamijenjena u neku smeđu svijetliju... uglavnom ista stvar je u visti i u sedmici. Isto tako, problem se javlja i korištenjem Ifranviewa... U visti sam taj problem riješio instaliranjem acd photo managera, ali zanima me što treba učiniti da bi mi slike bile normalno printane?
Što se tiče korištenja sedmice (imam ju instalirano par dana) zadovoljan sam, jedini "problem" je ovaj color managment i primjetio sam da mi se winfast PVR2 ruši što pripisujem winfastu...
btw. je li moguće namjestiti da programi u taskbaru (tj. folderi i sve što je otvoreno) ne budu grupirani?
|
za taskbar ides desni klik na taskbar properties >> taskbar>> taskbar buttons >> never combine
za slike koristi picasu za pregledavanje slika, sto se tice color managment to je do tvog monitora jer ako pise na monitoru da je to neznam pantone skala ta i ta onda kad se printa na kvalitetnom printeru je to ta boja nemoze na monitoru izgleda siva a printa crnu znaci da imas brightness ono ubi boze, pregledaj malo postavke monitora