Pozdrav!
Frendica kupuje laptop, pa me zamolila da joj malo pomognem oko izbora.
Pošto je jedan od prioriteta
prenosivost, tražimo nešto od
13/14".
Također, poželjno je i što dulje
trajanje baterije, tako da mislim da je prava stvar integrirana grafička kartica (vjerojatno 4500MHD).
Namjena bi bila klasična - office, surfanje, filmovi, eventualno neki PS tu i tamo (hoće li ova integruša biti prikladna za to?)
Gledali smo neke sa onim
ULV procesorima, no možda bi ipak uzeli neki
Core2Duo (dvojezgreni uglavnom)
RAM - dovoljno je i
2GB (DDR2/DDR3 mislim da je svejedno)
HDD -
250GB nadalje
Primjerci koje smo dosad razmatrali:
HP 4310s
- u raznim izvedbama - sa ATI grafikom ili 4500MHD - moja preporuka je integra, radi baterije; što vi kažete?
- problem je možda 4cell baterija - no čini mi se da 13inch-na veličina i 6cell ne idu u istu rečenicu :/
- meni se osobno ne sviđa izvedba tipkovnice (njoj je pak ok), kao i cjelokupna plastika konstrukcije
HP 6530b
- posjedujem njegovog većeg brata (6730b) i prilično sam zadovoljan, kako izradom, tako i trajanjem baterije (ovdje je 6cell-ka)
- teži 2,4kg, što i nije neki veliki + za prenosivost
Acer Timeline 3810
- nekako smo išli na HP, Toshiba & Lenovo ekipu, tako da nisam siguran kakva je kvaliteta dotičnog
- ne znam što sa ovim ULV Single Core procom - je li to veliki minus?
- nema DVD čitač
- plus je trajanje baterije (vjerojatno zbog proca

)
Toshiba T130
- odlična (dizajnom naravno

), no mislim da košta previše za ono što nudi
- također nema DVD, te ima ULV proc
- prednost - garancija od 2g u startu te odlično trajanje baterije
Lenovo SL410
- malo je ružan

- odlična tipkovnica
Znam da je na ovom području prilično manji izbor nego na 15" - tamo ima stvarno izbora za svačije potrebe, i za daleko manje novaca.
No ako netko od vas ima iskustva s nekim od ovih modela, ili prijedlog za neki drugi, molio bih vas za pomoć.
Unaprijed hvala