Citiraj:
Autor sasuke_the_king
koristi li netko na forumu trackball?
|
Paaa, nekih 20-tak+ godina.
Citiraj:
Autor sasuke_the_king
ja već 3 godine imam logitechov marble mouse, i fali mi scroll.
|
Da, to je mu je veliki minus.
Citiraj:
Autor sasuke_the_king
počeo sam razmišljat o promjeni trackballa, i neznam dali da se prebacim na logitech trackman wheel (kuglicu mičem palcem), ili na trackman
|
Stvar ukusa, ali moja preporuka bi isla na :
oVo
5 komada
trenutno koristim i cini se da cu ici i na 6-tog. Inace novi (na preporuku) trackball preobracenik upravo tog modela je postao
Costa. Pa nek ti sam proSnoopy-ira svoje svjeze dojmove
Citiraj:
Autor sasuke_the_king
ali me zanima kakav je feeling kuglicu vrtit palcem. nemam di probat.
|
Svi Logi trackballci su mi prosli kroz ruke. Recimo tvoj Marble je na papiru najnoviji po datumu patenta te bi trebao imati najpreciznije pomicanje od svih modela. To mogu potvrditi jer doista je za micro finesu, ali i dalje finesu, precizniji od ostalih. No buduci da je svaki kvalitetan trackball takav, onda pricamo samo o razlici kvalitativnih visina koje su vec dostignute. Meni ni nakon par tjedna nije leglo namotavanje palcem. Daleko da je tesko ili lose. Ali jednostavno mi nije lezalo kao ideal ili kao ugoda naspram centralnom polozaju. Cak me je malo i "ježilo" od takvog rada palca ali ponavljam, to je sve u kategoriji osobnih preferencija. Cordless Optical TrackMan mi lezi kao saliven; ima pravu tezinu, uzitak kontrole i jednostavno zaboravljam da ga koristim kako je ugodan. Crtanje je nova dimenzija naspram dosta (na papiru) tehnickih dotjeranijih trackballova tipa Kensington. Ako te slucajno brine sto je bezicni, to kod Logijevog Trackballa znaci jednako kao da je i na zici. Bez greske. Mana? Cijena jedino. Posebno sad kad su svi podigli cijene pa tako i Logitech. Ali nece ti biti zao. Ostavi svjedno Marble kao dodatni, neces ga lako vise naci kod nas a dodatnih masina ces uvijek imati.
Da si malo pretrazio PCE, vidio bi da nije bas tako neuk sa Trackball vlasnicima