View Single Post
Staro 09.12.2009., 21:56   #907
iwwwek
xampp rulez

iwwwek's Avatar

Datum registracije: May 2009
WD Caviar Black 500 GB krepao

Pozdrav svima.

Prije dva mjeseca kupih WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) u Protisu kod trešnjevačkog placa. Na njega sam instalirao WinXP prebacio sve podatke i multimediju sa starog diska od 250GB i sve cool.
I tako ja jutros upalim komp, krene POST i stane na poruci "Detecting IDE drives..." i ni makac dalje. Jedan reset pa čekam, pa drugi ali nikakve promjene. Ploča je Epox EP-8RDA3I sa POST displejem - POST kod je 75. Odspojim ga i restartam i normalno se podignu windoze sa starog diska. Izmjenjao sam sata i naponske kablove, imam vanjski USB to SATA/ATA adapter - probam s njim, ne prijavljuje se. Napajanje je novo OCZ500SXS.

Spojim ga na drugi komp i windowsi se dignu iz trećeg pokušaja nakon jednog blokanja na windows boot i ekranu i jednog samorestarta - ali ga ne vide. Pod rukom ne osjetim da se vrti ili grije.

Paragon Partition Manager 8.5 (boot CD) ga također ne vidi.
HawkPE: Partition Magic 8 – ne vidi ga, WD Drive Diagnostic 5 kaže „No Western Drives found“

Probam sa Ubuntu 8.10 Live CD-om i dobijem poruku:
Ata4: SRST failed (errno=-16)
Buffer I/O error on device sr0, logical block 178897

Izvana izgleda OK, nikakvih čudnih mirisa niti vidljiv promjena na pločici sa elektronikom.
Pod garancijom je, zamjena nije problem ali je veeeeliki problem što su mi svi podaci na njemu.
Dođe mi da zaplačem od muke.

Poslao sam jutros email WD-u pa ću vidjeti što oni kažu.

Eto, ako netko ima još neku ideju što bih mogao pokušati neka slobodno kaže.
Odnosno ako netko zna neki dobar servis za Data Recovery a da to nije InfoLab neka javi.

Hvala
iwwwek je offline   Reply With Quote