Tema: Top Gear@BBC
View Single Post
Staro 09.12.2009., 16:16   #917
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Stvar stane u principu u jedno pitanje,što je terenac po vama a što SUV?
X3 je - SUV,a X5/6 terenci? Makar se kod nas nitko ne vozi njima van birceva u Kaptol Centru,Cascadi i sličnim proser... mjestima,ali to je pitanje mentaliteta,i terenskih sposobnosti istoga.

Ne dovodim u pitanje offroad mogućnosti X5/6 modela,ali naivno je čak i provaliti da je to "terenac" u klasičnom smislu,da se vozi većinu vremena offroad. Bitna je ovdje i namjena vozila,ako je najdalji offroad zaista skijanje 2 tjedna u godini,i makadam na moru,tj. neka kozja staza, onda to nije terenac,zvao se on ML,X5 ili XC90.

Makar,osobno smatram da je glupo tako dijeliti i lupetati jer imam poznanike iz Delnica,ljudi žive na relaciji Zg-De,voze XC90,i mogu slobodno reći da su pola/pola onroad,offroad, i da im auto izgleda u skladu s tim. Od odlaska na pijacu do pilanja drva u šumi negdje. I onda reći da za to nije bolji XC90 nego neki osobni automobil,ili reći da taj Volvo nije terenac nego šminkeraj,zato što ih stoji nekoliko ispred lokalnih sponzabirtija je djetinjasto.

S druge strane,možda sam vidio tri X5-ice u životu u poljima,ili zaobilaznicama oko Zagreba kud ljudi imaju vikse,oko Ozlja recimo i slično,skineš se s ceste,i u blatu si do guz.... Valjda će i taj X5 jadan uspjeti iznijeti 20-30cm blata. Ili neće..

Kod nas je vidim dosta popularan postao C-Crosser ovaj,Citroenov,a ni vrit ni mimo auto.
thedream je offline   Reply With Quote