View Single Post
Staro 09.12.2009., 09:40   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) Mac OS X 10.5.6 krepa prilikom bootanja

Pozdrav,

Imam PowerBook G4 [1.0GHz, 1.5GB DDR, 60GB HDD, ATI 9600 64MB], 10.4 DVD i 10.5.6 DVD DL

Do sad sam imao na njemu 10.4 Tiger-a koji je naravno i došao s njime, ali odlučio sam staroj krami pružiti mogućnost daljnjeg rada te sam si lijepo kupio jedan DL-DVD...naravno Retail verziju OS X 10.5.6

I naravno stavio u laptop instalirao i malo prčkao, instalirao programe koji su prije bili na PowerBook-u [mozilla, ntfs-3g i windows messenger] i ugasio ga.

#1 problem : kad ga idem paliti osim Power tipke moram pretisnuti/držati i Command tipku [iako je namješteno da se startupa s diska]

ali nema veze...nije mi problem držati 5-10 sek command tipku [reinstalirao sam leopard u međuvremenui ostao je isti "problem"]...i onda sam lijepo pokrenuo update isto kao i kod 10.4 i on je počeo skidati update za itunese, quicktime, i naravno s 10.5.6 na 10.5.8 i verziju također update...i sad prilikom restarta nakon što je skinuo updateove i ono sve javlja mi se sljedeće

#2 problem : upali se i umjesto jabukice stoji mi onaj znak kao što kod ipoda bude kad ga se sinkronizira ; onaj krug s crtom zabrane i dolje se naravno animira ono da se loada ali naravno nečuje se uopće disk niti išta drugo da radi...i sad je tako već bilo negdje 3 sata pa nisam znao što više pa sam ga na power tipku ugasio...i sad opet prilikom paljenja isti problem : ali sad je apple logo i dolje animacija...ali ništa se nediže

eto molio bih i bio mu zahvalan ako bi mi tko mogao uvaliti kakav savjet.

eh da i ako bi netko znao na još jedno pitanje također bi bio zahvalan :

#3 je se može ikako maximizeati aplikacija preko cijelog ekrana bez da za svaku aplilkaciju moram vući granice do ruba ekrana [finder, firefox, word, excel, itunes, preview.....]

#4 moželi se aplikacija staviti preko cijelog ekrana [osim gornje alatne trake] a da dock nije hidean nego da je vidljiv [jer ionako je proziran pa mi nesmeta što je iznad nečega]

#5 namjestim da mi se u VLC-u otvaraju *.avi fileovi ali svejedno ostale otvara u quick timeu...dakle odem na desni klik->open with->other...->vlc->always open with ...e sad je li ja tu nešto krivo radim ili ?
Red Dwarf je offline   Reply With Quote