Tema: R61i BSOD
View Single Post
Staro 09.12.2009., 01:29   #5
Yaxyo
Dok je nama nas :)
Moj komp

Yaxyo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zahvaljujem na pomoći, uspio sam riješiti problem.
Recovery particiju nisam ni dirao prilikom instalacije Windowsa. Lap je bio isporučen sa Vistom no stari mi je inzistirao da mu stavim XP.
Problem je bila aplikacija Alcohol 120%. Vjerojatno driveri za virtualni cd rom nisu bili kompatibilni i prilikom učitavanja istih bacao je bsod. Instalirao sam za početak na novo Windowse, driver po driver i bilo je sve ok. Nakon toga Alcohol zbog instalacije Office paketa kojeg sam spremio prije par godina u img. Prvi put je usporeno dizao OS, nakon toga još sporije i treći put se počeo smrzavati. Nakon toga više nije bilo šanse da uđem u Windowse, čak ni u safe mode. Ako se dobro sjećam prilikom dizanja safe modea stao je na mup.sys.
Uglavnom, nakon ponovno instalacije Windowsa, svih drivera i Office paketa sa CDa laptop više nije bacao greške i za sad radi .
Također sam primijetio da starije verzije BIOSa imaju problema nekad sa Vistom. Znaju bacati BSOD ukoliko nije najnovija verzija.
Zahvaljujem na pomoći i nadam se da sam/ću i ja nekome biti od pomoći sa ovim objašnjenjem.

Yaxyo je offline   Reply With Quote