Citiraj:
Autor svebee
to otom-potom nego me zanima neka generalna slika o tim mikrokontrolerima/*duinovima (  ) i sl. - jer na netu pronalazim samo objašnjenje za specifičan mikrokontroler, ne mogu pronaći neku osnovu koja će obuhvaćati "sve". npr. za Linux sam prije našao tekst koji je govorio otkud je došao, kako se počeo "granati" te u koju svrhu je išla koja distribucija. e tako nešto me zanima i u vezi ovoga 
|
Teško da ćeš ući u tu "razgranatu" priču, pogotovo ako uz PIC-eve ideš gledati ploče temeljene na Atmelovim čipovima, pa zatim PLC sklopovlja.
Eto, nedavno u tramvaju one nove žute plastične beštije su temeljene na Atmel-u, jedan se uređaj rebootnuo, ali se nije podigao do kraja, i fino pisale sve specifikacije.

Realno, ne bi bilo loše malo prozujati po Atmelovim stranicama da vidiš što ti oni imaju za ponuditi, ali niti to neće biti dovoljno , ako nemaš neku ideju ŠTO to točno želiš. Slična situacija kao da želiš učiti neki konkretni programski jezik, koji će ti u ovom slučaju biti problem no.2 .

Većinu osnovnih funkcija možeš odraditi sa navedenim sklopovljima i rješenjima. Pitanje je samo što.