View Single Post
Staro 08.12.2009., 11:17   #2367
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@ thedream
možda sam se nespretno izrazio ili si ti krivo shvatio, ali coconut ti je dobro rekao

Što se tiče umanjivanja vrijednosti reklamirane robe (bilo zamjenske, bilo povrata novaca) za iznos amortizacije, ako je ona u ovom slučaju uopće zakonski odobrena, a čini mi se da nije, mislim da bi jedino prema pravnim osobama to imalo nekakvog (blesavog) smisla.
Ali kao što su već ovdje mnogi navodili, nitko nema pojma (a ni ja) da se ikakva amortizacija igdje spominje ili navodi u propisima koji reguliraju garancije i odnos prodavač-kupac.

Mislim da se u ovakvim slučajevima ipak radi:
- ili o poluobaviještenim djelatnicima, po principu "čuo sam nekog da spominje nekakvu amortizaciju i rok od 2 god. i stoga mi vama možemo vratiti umanjenu vrijednost ili možete dobiti zamijenski proizvod ali umanjen za amortizirani dio",
- ili o "naredbi" nadređenih (šefova,voditelja,vlasnika...) da se na taj način pokuša proći "čim povoljnije".

@thedream
ovo što spomiješ o načinu amortiziranja HW i utvrđivanju vrijednosti nakon određenog roka, nema veze sa knjigovodstvenom amortizacijom na koju sam u svom postu mislio

Međutim, glavna dvojba i dalje ostaje: da li je smanjenje (amortiziranje) vrijednosti hardwera prilikom reklamacija u garantnom roku, u skladu sa važećim propisima ili ne ?

Valjda će se javiti netko tko sigurno zna
E-mil je offline   Reply With Quote