View Single Post
Staro 08.12.2009., 09:49   #2366
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Dobro to kužim,njima računala i hardver ulaze u dugotrajnu materijalnu,to je drugi par opanaka. Ali u širokoj potrošnji,fizičkim osobama kako si i sam naveo,to je nemoguće,ne vidim formulu po kojoj izračunati vrijednost takvog hardvera? I samo spominjanje amortizacije na HW kupljen od strane fizičke osobe je time navođenje na krivi put.

Ja ne znam,volio bi čuti iggy-a o tome,ali ne vidim kako Links ili bilo tko drugi može izračunati otplatnu stopu svojeg HW,nekog high-enda u mojem slučaju.

Ako ga pokriva garancija i dalje,a ne nalazi se više u cjeniku iz bilo kojeg razloga,čini mi se da je tu trgovina dosta odriješenih ruku, od slanja uvozniku grafe,do najpopularnijeg rješenja,povrata novca. A opet, tko će ti nakon 2g korištenja,upravo to o čemu pričamo,refundirati 2799kn koliko je koštala onda 3870x2,i više? Kako to izračunati..to je bonker. Koliki iznos grafe bi danas ponudili u zamjenu da vrisne takav bivši high-end ?
Zadnja dostupna 3870x2 na cjeniku?

Ako je garancija istekla nemamo naravno o čemu razgovarati.
Tehnicki gledano, ako gledamo amortizaciju kao takvu, prakticki sve sto je starije od godinu dana bi moglo biti amortizacijski odradjeno jer je za IT opremu moguc skraceni rok od godinu dana, a obicno je dvije.
Da prodavac kaze "e, u jamstvu ti je, nemam zamjensku, ali amortizacijski je vrijednost ionako 0 pa ti ne dam drugu jer sto bi ti" mislim da bi imao prilike vidjeti mene u stanju pucanja zile glupace, sto neminovno dovodi do privremene levitacije IT i slicnih objekata u mojoj neposrednoj blizini, testiranja kolizije dijelova tijela s glavom prodavaca te izgovaranja vece kolicinine tradicionalnih hrvatskih rijeci neprikladnih za upotrebu s djecom u blizini.
Gdje oni zakonski vide tu "smanjenu vrijednost" ne bih znao, volio bih biti upucen u to. A da realno nema smisla dobiti zamjenu gledajuci samo na vrijednost robe, nema, posebno u IT-u, ali ne vidim drugu soluciju.