View Single Post
Staro 08.12.2009., 09:16   #2365
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Čovjek je htio reći da se princip amortizacije ne može primjeniti na nešto, u ovom slučaju komponentu, što je koristila fizička osoba. Firma može dobiti amortizaciju na SVOJE vlasništvo, a komponenta NIJE bila u njihovom vlasništvu pa ni nemaju pravo zahtjevati amortizaciju kod reklamacije iste.
Dobro to kužim,njima računala i hardver ulaze u dugotrajnu materijalnu,to je drugi par opanaka. Ali u širokoj potrošnji,fizičkim osobama kako si i sam naveo,to je nemoguće,ne vidim formulu po kojoj izračunati vrijednost takvog hardvera? I samo spominjanje amortizacije na HW kupljen od strane fizičke osobe je time navođenje na krivi put.

Ja ne znam,volio bi čuti iggy-a o tome,ali ne vidim kako Links ili bilo tko drugi može izračunati otplatnu stopu svojeg HW,nekog high-enda u mojem slučaju.

Ako ga pokriva garancija i dalje,a ne nalazi se više u cjeniku iz bilo kojeg razloga,čini mi se da je tu trgovina dosta odriješenih ruku, od slanja uvozniku grafe,do najpopularnijeg rješenja,povrata novca. A opet, tko će ti nakon 2g korištenja,upravo to o čemu pričamo,refundirati 2799kn koliko je koštala onda 3870x2,i više? Kako to izračunati..to je bonker. Koliki iznos grafe bi danas ponudili u zamjenu da vrisne takav bivši high-end ?
Zadnja dostupna 3870x2 na cjeniku?

Ako je garancija istekla nemamo naravno o čemu razgovarati.
thedream je offline   Reply With Quote