View Single Post
Staro 08.12.2009., 00:45   #2357
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
pa da meni poklone monitor, ja bi vjerovatno bio manje nezadovoljan da mi u garanciji rikne baterija ili disk, npr.

mislim da kužiš point, ja ciljam na odnos prema kupcu.

kada već pikaš, imam i priču o reklamaciji u USA shopu; frendica je greškom uštekala u laptop napajanje od printera. bio je sličan kabel, jako se lako zeznuti. umjesto 12-14V u laptop uletilo 30V.
naravno da je ispustio bijeli dim i krepao.
lap je kupljen u HR preko neta, naručen iz honkonga mislim, uglavnom neka istočna zemlja.
vlasnica je poslala mail supportu u USA, u stilu da ne radi, ne zna što se dogodilo. nije lagala, to sa adapterom sam ja skužio kada je lap već krenuo na popravak.
u mailu je navela mjesto kupnje, da li oni u USA mogu pomoći i tako to. plan je bio da se popravak plati ako popravak bude isplativ.
nakon primanja laptopa ameri su se ispričali za neugodnost jer je otišla matična ploča a oni, nećete vjerovati, ne drže sve dijelove u servisu.

da skratim, promijenili su matičnu ploču bez pitanja i bez naplate uz velike isprike na čekanju (laptop je bio na popravku nekih 2-3 tjedna). znači priznata garancija bez jednog jedinog pitanja ili sumnjičavosti prema kupcu iz HR.

baš su grozni ti ameri.

ovo sa biohazardom nisam pratio, ali ovako preletivši na brzinu mislim da je to nekakav manji dio nezadovoljnih kupaca koji preuveličavaju događaj. toga ima kod nas na kile. tipa kao oni što pljuju po našim trgovinama koji u njima nisu ni CD kupili...
budem pročitao pa ću prokometirati.
mymoon je offline   Reply With Quote