Citiraj:
Autor Alfa_R
Citiraj:
Autor Imagine
Može li mi netko pojasnit tu stavku od 45 dana / komentirat kako se rješavaju stvari koje su na servisiranju duže od 45 dana.
Mislim, otprilike mi je jasno kako bi to trebalo iči ali me zanima kako to u PRAKSI ide ...
Imam jedan uređaj koji je u ovlaštenom servisu više od 60 dana.
U 'Jamstvenom Listu' proizvoda stoji sljedeče.
U slučaju kvara na proizvodu koji je predmet ovog jamstva, obavezujemo se da ćemo isti popraviti u najkračem mogućem roku , a najkasnije u roku od 45 dana. Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u roku od 45 dana,biti će zamjenjen novim.
Zbog toga stupam u direktni kontakt s serviserom (koji je ujedno i šef ovlašten za odobravanje zamjena) , no on daje do znanja da to više ne vrijedi od početka ove godine jer je promjenjeno.
Kontakt s društvom potrošač osvjetljuje malo stvar .To je protivno zakonu i jedina promjena je bila korištenje termina "razumni rok" za rješavanje reklamacija. No međutim to znači isto! Iako, kako god bilo ,uvjeti "ugovornog odnosa" nisu promjenjivi nakon sklapanja/potpisivanja.
Ponovljeni kontakt s serviserom potvrđuje da stavka o 45 dana ne vrijedi više zbog "razumnog roka" , jer to njemu ne znači isto!
Interna politika firme je takva da tim terminom nema stroge vremenske definicije stoga to za mene znači ,citiram: "dok god ne dobijem proizvod iz servisa/dok se ne napravi".
Državni inspektorat se pokazao inertnim te je samo sugerirao da im se pošaje mail/pismo u kojem je njima citiram što piše u njihovom jamstvenom listu
A dani idu.
btw,meni ovo stajalište izgleda kao sveopče poništavanje ikakvih mogučnost dobivanja novih uređaja osim u slučaju nepopravljivosti koja može bit zaključena bilo kada!?? 
|
Jesi ispunio online prijavu jer nju DI mora rijesiti?
Pomoglo bi da kazes koji je uredjaj i koji servis i koji ducan da znamo da iste uizbjegavamo....
|
Mora ?
znaš onu da se mora samo umrjet ?

slučaj im je dobro poznat ,imaju svu papirologiju ,slike, fotokopije ,skenove itd. ali ne moraju oni
ništa ako ne žele.
+
Inače da , vidim kako
moj stav pomaže drugima u svom tom poletu.
ako te kojim slučajem zanima zbog čeka takav stav baci oko na
ovo.
Nego ,daljni tok događaja je sljedeči...
Službeni/pismeni odgovor na upučeno pismo je izostao.
Međutim , izgleda da nije otišlo u prazno jer me telefonski kontaktirao nekakvi voditelj.
Doduše nije baš bio u modu dvosmjerne komunikacije vec je samo htio izrecitirat svoje ali sam ipak izvukao nesto.
Uređaj je toliko dugo na servisu zbog opsežnog testiranja ali
da ne brinem za jamstvo jer če mi se produžiti za vrijeme provedeno na servisu 
Na izričito spominjanje 45 dana i rješavanja problema NOVIM uređajem, ponovljeno mi je da kako če se sutra izvršiti finalno testiranje/napraviti uređaj.
I od toga prošao tjedan dana.
Inače ,da slučaj bude kompliciraniji ,što se eventualne zamjene tiče proizvod je EOL a ono što ga je kao zamjenilo je kvalitativno lošije te jeftinije.