View Single Post
Staro 07.12.2009., 13:08   #2322
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Iggy, meni nije previše jasna tvoja primjedba tj. nije mi jasno na koga se ona točno odnosi: Vedrana, Links, mog frenda, mene,...
I ja bih, kao i flex, volio čuti tvoje mišljenje o cijelom slučaju baš zbog tvog velikog iskustva u tome. Bilo bi lijepo kad bi i npr. nino u tome sudjelovao jer je direktno upućen u te stvari.
U čemu je stvar? Moj frend je u svom pismu insinuirao i slijedeću rabotu: firma ti ne prizna punu cijenu nego neku svoju s 'amortizacijom'. Međutim, od vendora firma dobije puni iznos. Gdje završi razlika u cijeni? Ok, sada se vidi da to nije istina jer firma od vendora dobije onoliko koliko su platili artikl. Ali sada se povuklo pitanje profita firme jer bi vraćanjem cijele cifre sebi 'otkinula od usta'. Koliko znam knjigovodstvo, i to je stavka koja se stavlja u torškove i kao takva umanjuje poreznu osnovicu. Ali to je rizik posla kojima se bave. A ako se okrenemo statistici i zakonu velikih brojeva, oni na 5-10% reklamacija ne mogu izgubiti 100% profita.

EDIT: hebiga, kasnim. Dok ja napišem svoje iggy odgovori.