View Single Post
Staro 07.12.2009., 12:22   #152
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O Pregled postova
Khhhmm, HD4890 je tiha sa ovim hladnjakom, ali da malo troši i da se ne grije?????
Jelc, na čemu si jutros bio priznaj

@Atrax
Pusti ovog ispod tebe, očito ga još nose posljedice vikenda , nebih ti preporučio ovu HD4890 iz više razloga.
Prvo i osnovno, to je samo nabrijana HD4870 sa malo većim taktovima, i povišenim radnim naponima, zna se da već i HD4870 guta dosta struje kad se optereti, a kamoli ova koja je još dodatno nabrijana.
Drugi razlog je što će ti takva grafička biti definitivno overkill za tvoj proc, a koliko sam skužio ne planiraš ga mijenjat u skorije vrijeme?
Po mom skromnom mišljenju tebi bi najbolje legla nekakva HD5770, to su koliko sam čitao dost hladne i tihe grafičke, koje usto ni ne gutaju tako puno struje, a performanse su joj daleko bolje od te koju sada imaš.
Ili HD4870 ali onda budi spreman i na malo jače zagrijavanje u kućištu ukoliko uzimaš nekakav custom hladnjak, ili pak na buku ako uzmeš njihov referentni cooler, i plus što onda nemaš DX11 grafičku.

Samo za primjer, znam da nije nekakva referenca ali eto, ja sam donedavno imao AMD athlon x2 5000BE na 3.0GHz, i zamjenih ga sa ovim X4, grafička je bila ova HD4870, i u igrama se osjetila razlika nakon zamjene procesora, što bi trebalo značit da bivši procesor jednostavno nije bio dovoljan da iskoristi sve potencijale ove grafičke, pa ti sada probaj povući nekakvu paralelu između mojeg i svojeg procesora.

U svakom slučaju moj favorit je HD5770.
Da, ne planiram u skorije vrijeme mijenjat proc, tako da bi 5870 definitivno bila overkill, ali ne bih baš išao ispod 5850.
Čitam sad po netu testove 5770, sve odlične ocjene pobrala grafa, da navodno šije i gtx260 u nekim scenarijima, al ono...ipak je to 57xx a ne 58xx ^^

Uglavnom, hvala na preporuci. Garant bih bio uzeo tu 4890, al malo sam provjerio na netu i drži vodu to što kažeš.
Pričekat ću Powercolor da slože 5850 PCS, do tad budu i cijene malo niže, pa da onda imam DX11 konja za jahanje, vjerujem da neće bit puno više od 200€ sudeći po dosadašnjem trendu sa PCS modelima još od 38xx serije. xx50 PCS su bile oko 1300, a xx80 1700-1800, svoju sam nabavio novu za 1790 i isplatila se svaku lipu.

Atrax je offline   Reply With Quote