View Single Post
Staro 07.12.2009., 11:36   #2318
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zašto se ljutiš? Nitko te ne proziva zbog ičega. Ako misliš da moj frend nije nešto razumio kako treba, ok. Objasni malo detaljnije što te ljuti.
Mislis na mene? Uopce se ne ljutim.

Dapace, u Slavoniji sam, drzim predavanja, evo pauza za kafu...

Citiraj:
Autor Hasta Pregled postova
Sjećam se kad je poznanik u mom malom rodnom mjestu reklamirao laptop koji je imao produženu garanciju koju je davao lokalni dućan. Vlasnik mu je rekao poprilici ako mu prizna garanciju da može stavit ključ u bravu i nudio mu nazad 300kn koliko je koštala ta produžena garancija. Baš me zanima da li dućani poput Linksa uopće ukalkuliraju kod planiranja poslovanja ovakve moguće troškove nastale reklamacijom (premda je odgovor izgleda jasan) ili nekakva šrot serija na kojoj se na početku dalo dobro zaraditi pred kraj garancije ozbiljno potkopava financijsku konstrukciju firme pa su prisiljeni ići na ovakvo cjepidlačenje?
Ako radis sa zaradom "na noz", jasno je zasto je svaka kuna bitna.

Ja bih mogao par knjiga ovdje napisati o jamstvenom poslovanju, ali je to fakat ogromna tema, prakticki svaka firma moze imati svoju pricu za to. Zato se treba drzati ozbiljnih firmi koje ozbiljno i rade. No mnoge koje ozbiljno rade su i prestale raditi maloprodaju, tj. s fizickim osobama jer cesto vole "muljati".