Citiraj:
Autor Jelc
Brijem da bu bilo-gore 
Jedno je vraćanje proizvoda u 8 dana a garancija je nekaj drugo.
Trenutno za svaki k kojeg žekiš prodavati moraš raditi atest za RH, to se ukida pri ulasku u EU i nebu dugo prošlo kad će i sva ova roba koju kupujemo biti najobičnija konzumna elektronika...takvo će biti i ostvarivanje garancije.
Nama je u stvari još i nekak-pogledaj samo kaj rade sa mobitelima, hladno te odjebu jer garancija ne pokriva "utjecaj vlage" pa si svoj gadget od 500€ možeš nabit znaš kam i tužit ih
Sa lapovima je pak još gore-tek kad završiš na servisu skužiš da se onih kuku-dvije garancije ne odnosi (iz ovog ili onog razloga) na 2/3 lapa, oderu te ko mačku za dijagnostiku, novi nebuš dobil, besplatno ti nebu promjenili pa ih tuži.
A i piše u garanciji sve tak da....
Playeri, telke, veš-mašine su pak ugrožena vrsta...kad jedamput završiš u raljama ovlaštenog servisa gotovo je
Kaj je ono bilo zadnje u bijelom svijetu?
Odjebali su nesretne jabučare i nisu htjeli uzeti na servis komp ili lap jer je bio izložen duhanskom dimu i kao takav podpada pod pravilnik o biohazardu 
|
Jep, totalno te kužim. Ali me zanima konkretno kakvo je stanje u EU što se tice povrata love za riknuti hardver, i ima li kod njih jamstvene amortizacije.
Ali da, kada hardver usporedimo sa telkacima, mobitelima, fenovima za kosu...u svakom slučaju smo u boljoj poziciji.
Citiraj:
Autor RAUL
moraju ti isplatiti 1200 kuna ili mozes uzeti drugi proizvod.Ti biras.Ako ne ide tako, lijepo sastavis dopis DI i neka oni rijesavaju stvari s njima.Inace DI ce sigurno rijesiti stvari sa njima.Meni su recimo pomogli oko problema sa T-Mobile.Nakon par dana sto ih je kontaktirao DI odmah su mi se javili i moj problem rijesili na moje zadovoljstvo 
|
Sori, ali nigdje ne piše da ti moraju vratiti lovu za neispravan uređaj. Neće ti svaki inspektor reci da imaš pravo na povrat love, imaš i jedan primjer tu na ovoj temi - baš stavljeno riješenje od strane Linksa. Jedan kupac je
tražio povrat love za pokvarenu 8800 ultra karticu, i
tužio je links. Inspektorica je
zaključila da nema pravo na povrat love, navodno jer povrat love ne vrijedi na proizvode sa jamstvenim listom. Tako da je u zamjenu dobio snažniju karticu, koja je koštala
2.5x-3x manje od reklamirane.
Ne znam da li je ovo iznimka ili pravilo. Jer s druge strane, imao sam iskustva sa DI i jedan inspektor mi je telefonski objasnio da kupci imaju pravo na puni povrat novca ako trgovina ne može popraviti proizvod ili nabaviti isti, te da mogu ponuditi djelomičan povrat novca ili drugi proizvod, ali da mi nismo dužni to prihvatiti i da možemo inzistirati na povratu punog iznosa sa računa. Mogu staviti konkretno ime i prezime inspektora koji mi je to naveo. Na kraju krajeva, zašto ADM, Vemil i HGspot vracaju pun iznos sa računa?
Citiraj:
Autor Old Iggy
Isto tako, treba znati i citati zakone - npr., Vedran je u pravu kad kaze da vecina ljudi ovdje brka prava, ne poznaje razliku izmedju nedostatka i neispravnosti itd.
|
Puno puta si pisao da je zakon jasan, pa bih te molio da nam objasniš imaju li potrošači pravo na puni povrat novca ako trgovina ne može nabaviti isti proizvod? Te reci nam da li trgovine posluju u skladu sa zakonom ako inzistiraju na jamstvenoj amortizaciji i na zadnjoj cijeni sa cjenika?
Citiraj:
Autor Roy
Glede reklamacija/zamjena, ako trgovina za staru reklamiranu grafičku koja je EOL od RMA firme dobije drugu karticu a kupcu daje nominalno bolji proizvod od starog ali dvije klase ispod onog što on dobije kao zamjenu i dodatno zarađuje na razlici onda se tu više nema što prićati.
|
Točno to,
Ako može Vedran iz Linksa odgovoriti... primjerom.
Donesem na reklamaciju 2900XT (EOL i recimo da je ne-nabavljiva) karticu plačenu 3000kn, Vi u zamjenu nudite HD4850 karticu koja košta 750kn. Koju karticu Vi dobijete od uvoznika...i da li točno tu karticu nudite kupcu?
Dobijete li povrat sredstava od uvoznika?