View Single Post
Staro 06.12.2009., 13:49   #1
janko88
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Minimalistička i tiha konfiguracija malog formata

Pozdrav,

Trenutno sam u procesu nabavke novoga racunala, pa me zanima sto mogu dobiti najbolje uz slijedece uvjete (nemam neku zadanu cijenu, no oko 7-8k je maximum).

Prvenstveno, racunalo bi se koristilo za web design i development, znaci Adobeov CS paket, HTML, CSS, JS, PHP, MySQL—standardne stvari koje dolaze uz taj posao; izrazito gledanje filmova i TV serija—racunalo bi bilo spojeno na 24" monitor, po mogucnosti graficka kartica sa mogucnoscu HD-a; intenzivno surfanje webom, jedna od primarnih primjena. Ono sto se na konfiguraciji NECE raditi je CAD crtanje, 3D rendering, igranje video igara, … Sve ono što bi zahtijevalo neku izrazito veliku graficku snagu.

Racunalo bi trebalo biti tiho, prilicno tiho. Volio bih izbjeci sisteme tekuceg hladjenja, sto znaci da u obzir dolaze samo klasicni ventilatori.

Format kucista sto manji, idealno nesto poput mini towera ili mid towera. Uglavnom, nesto sto zauzima malo prostora. Isto tako, kuciste koje nema previse elemenata na sebi, idealno jedan slot za opticki pogon (mozda ni to), 2 USB porta naprijed; cvrsto kuciste (mozda nesto od aluminija?)

Interni hardver—ostavljam vama na preporuku, no ono sto bih volio je dosta memorije (nije ni toliko skupa), graficka kao sto sam naveo sa HD mogucnoscu ali nista pretjerano jer se igre, rendering i slicno uopce nece igrati. HDD dovoljno oko 200GB (moze i primjer konfiguracije sa SSD-om).
janko88 je offline