View Single Post
Staro 05.12.2009., 20:51   #2248
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
slažem se, ali pogledaj primjer jednog vemila. sto problema sa reklamacijama, bankrot (ili šta već), promjena naziva firme, ostali dužni tko-zna-koliko novaca nabavljačima, i odmah ovdje sa foruma ekipa oduševljeno kod njih trči ostavljati novce nakon cijele priče. i onda uvjerava sve potencijalne kupce zdravog razuma da je kupovanje u vemilu najlepša stvar na svijetu.

mislim reći da neki kupci jako malo cijene svoj novac i ne razmišljaju kamo i kome ga ostaviti.
kada netko javno napiše (poput hgspota u drugom topicu) da vraća novac ako nema istovjetnu komponentu (itd.) u punom iznosu plaćene robe, to je dovoljan razlog da kod njih ostavljam novce, kao i u bilo kojoj firmi koja tako postupa.

ako se među takvim firmama pojavi jedna koja to izričito odbija napraviti, kako da tamo trošim svoje novce? nije tu stvar u poštivanju zakona, nego u uslužnosti prema kupcima, treba ponuditi ako treba i nešto više od nečeg što je zakonodavac propisao.
žalosno je što je uopće ZOO trebao biti napisan. to je stoga što sami trgovci na sve načine izbjegavaju uslužiti kupce. pokupe lovu i nogom u guzicu. ako nešto rikne u garanciji možeš pjevati borbene i dođi natrag po novu komponentu u istu trgovinu. riknutu komponentu zabij čavlom u zid, manje živaca se gubi...

off t: napokon se netko sjetio reagirati na to povlačenje modova u kontekstu lopovluka. čudi me da prije nisu letile banane koje se sa druge strane dijele za (imho)sitnice.

edit: @greg: u garantnom listu su navedeni servisi, ne moraju to nužno biti uvoznici. najbrže rješavanje reklamacija je da se komponenta pošalje servisu. samo čest problem tih servisa što imaju loše riješene kontakte, telefone, informacije općenito, pa je lakše doći do trgovca pa njega gnjaviti.
mymoon je offline   Reply With Quote