Sasvim slučajno sam našao ovaj forum tražeći mišljenja za jedan TV. Inače mi je informatika dosta strana osim worda, excela i gledanja filmova kada stignem.
Nisam znao da je HGspot propao kao još i neki. Kud baš sad kad kupujem tanki TV? No dobro. Ono zbog čega se javljam je pojavljivanje Mihaele. I to ne bilo koje Mihaele več imenom, prezimenom, slikom a vjerujem da se i drugi podaci lako nađu. Ludo, hrabro ili šta? Ja bih rekao neiskusno i naivno.
Evo moja priča pa ako nekog zanima odlično, a ako ne slobodno me spljujte jer navikao sam. Prije x godina prihvato sam gotovo identičan posao koji obavlja Mihaela.
Firma propala, osnovana nova, novi ljudi i treba vratiti povjerenje kupaca. Obilazio sam bivše dobavljače i stare te nove kupce. Nekima smo bili čak i dužni pa je bilo krajnje neugodnih situacija.
Međutim mi novi ljudi zaista smo htjeli pokrenuti posao i vratiti ugled. Sve što smo govorili mislili smo, znali da to možemo ostvariti i na kraju bili prihvaćeni.
Posao je krenuo na obostrano zadovoljstvo. Stvorili smo ugled, na vrijeme plaćali dobavljačima, bez pogovora izvršavali obveze prema kupcima čak ponekad i na svoju štetu ali globalno smo bili u plusu.
Kako to biva u lijepoj našoj kad dođe u poduzeče premijer i javno te pohvali za dobar rad to znači početak kraja. Snimljen si i mnogi se žele uhljebiti. Ubrzo je smjenjeno nekoliko sposobnih ali politički nepodobnih ljudi sa njihovim suprotnostima tj.nesposobnim ali politički podobnim. Nema to veze što je poduzeče privatno. Sve je to ispolitizirano, korumpirano i uvjek neko nekom duguje uslugu.
Ubrzo je uslijedilo klasično ukidanje prava radnicima a pošto zbog bahatosti posao nije išao dobro kao prije krenulo se ka nabavci robe od jeftinijih ali nekvalitetnijih proizvođača.
Kakva kvaliteta robe takav i odnos prema kupcu. Roba je bila loša, isporuke kasnile, ogromna količina škarta i problemi sa reklamacijama prvo na relaciji dobavljač-proizvođač, a onda i dobavljač-prodavač(kupac)
Na kraju gospoda odoše u drugu firmu, mi ključ u bravu, a ja i danas izbjegavam susrete sa ljudima kojim sam punim imenom i prezimenom obećavao ovo što danas radi Mihaela.
Koje sam neugodnosti prošao ja i moja obitelj neću ni spominjati jer ja sam bio glavni krivac i boli njih briga što je neki rođo, a ne ja naručio pun kamion robe koja nije bila odgovarajuće transportirana i uskladištena.
Napomenut ću da je bio pokušaj fizičkog tretiranja i samo dugogodišnje bavljenje borilačkim vještinama je krivac što nisam pretučen već obrnuto.
Ali sam zato na kraju tužen da sam ja napao nedužne dečke sa palicama pa se vučem duže vrijeme po sudu. Kako stvari stoje spušit ću pa će to svakako biti dobro za buduća zaposlenja.
Mihaela svoj posao radi dobro. Privući opet mušterije obećavajući ono za što vjerujem da i stvarno misli je njen zadatak. Međutim ona je samo PR i način poslovanja malo ovisi o njoj. Ako sve krene krivo ona će biti jedini krivac. Ne razmišlja naš čovjek o detaljima već udri po prvom koji ti padne na pamet, a to sigurno neće biti neki koji iz sjene vuče poteze.
Tvrdim ovo jer sam to doživio. Ovo sam napisao samo s jednim razlogom. Ako sutra nedaj bože počnu problemi nemojte kriviti Mihaelu jer ona nije kriva.