View Single Post
Staro 04.12.2009., 18:29   #12
maky_zg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Kak ti mislis snimati taj koncert?? Uzet izlaze (2ch, left i right) iz glavne mixete ili postaviti mikrofone nasuprot razglasa i snimat kaj ide van??

U prvom slucaju ti nis ne pomogne, nikakva zvucna jer sa zvucnom od 500kn i sa zvucnom od 3000kn bude ti isti drek....jer to sto zvuci dobro na 5-10-20kW razglasu i na 20-50m od stage-a skroz drukcije zvuci na setereo outputu. Sve ce biti ne izbalansirano i totalno lose zvucat, bezveze trosenje novca na skupu opremu ako mene pitas.
Ako zelis kvalitetno snimit koncert, onda se kupuje eksterna visekanalni recorder koji se spaja putem fw na komp, koji snima svaki kanal na mixeti posebno. E tu ce zvuk bit lose zbalansiran ali jako kvalitetno snimljen, posto ces imat sve kanale, moci ces na kompu izbalansirat i iz toga napravit jebenu snimku ako znas radit.
Za tu opremu ti treba kakvih 4000kn za 8 kanala, a za 16 sto bi bilo minimalno za snimit konc prosjecnog banda barem 5000kn ako kupujes novo.

Ovu drugu opciju, snimiti razglas mikrofonima, treba jako puno strucnog znanja, skupe skupe opreme, i to niko ne radi, niko normalan.

Tako da, ako zelis imat snimljen koncert (saznaj kakva mikseta je u igri da znas reci ako se pita), kontaktiraj nekog ko se s tim bavi i za cifru do 1000kn ja mislim da se može naci pristojan tonac/montazer sa odlicnom opremom da ti to napravi.
ma klasika, radi se o mikrofonima koji su spojeni na mixetu/pojacalo a iz nje ide kabel u komp, tj. tu zvucnu koju kupujem. U igri je 3-5 mikrofona, tako da i u ovoj drugoj opciji mi ne treba vise od 8 kanala. Ne znam na pamet koja je mixeta, sutra cu pogledati, uglavnom kostala je preko 4000 eura.
Znam da cijena nista ne znaci ali eto...
maky_zg je offline   Reply With Quote