View Single Post
Staro 04.12.2009., 10:53   #350
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
uopće neću ulaziti u diskusiju da se SVAKI monitor mora isprobati prije kupovine jer u protivnom dolazi do "komplikacija" koje su zapravo vrlo jasno definirane od strane proizvođača i/ili uvoznika.
Neznam dal je to bilo u ovom threadu ili nekom prošlom ali sam baš ja sudjelovao u raspravi di je jasno i glasno rečeno da ne dozvoljavaju isprobavanje monitora kod sebe prije preuzimanja na što sam ja ustvrdio da ni u ludilu ne kupujem u dućanu u kojem nemogu provjeriti ispravnost robe, istom logikom može neko doma npr srušit svoj kućni T220 sa stola koji prestane radit donjet ga u dućan pod rukom i prepakirat si novi i dat ga meni u kutiji poslje kad ga donesem na reklamaciju reć to je mehaničko oštećenje...

Ako zakon definira da u opcijama kupovine u kojima nisi u mogućnosti isprobati robu imaš pravo na tih 7 ili 8 dana za povrat, a da u onima u kojima sam kupuješ si sam odgovoran za isprobavanje prije potpisivanja onda se tu nema što diskutirati i u slučaju da se ne dozvoljava isprobavanje robe prilikom tj prije preuzimanja mora se to računati kao kupovanje na daljinu jer ti nisi mogao provjeriti ispravnost te robe, mislim pogledom izvana dok je iskopčana iz svega ćeš ustanovit (ne)ispravnost neke elektronske kompnente kako točno...?

Zato sam rekao da su mi u startu na crnoj listi i da uopće nemam namjeru niti isprobavati kako to izgleda u praksi (natezanje s njima) uopće je tu nebitno kako se ponašaju drugi dućani, ovdje se priča o konktetnoj trgovini koja konkretno kaže da a priori uzima sebi povlašteni položaj i ja ne želim poslovat s takvima neovisno o tome kolko puta neko kupio "bez problema" kod njih...

E da i ako Philips ima Perfect Panel (a po tome kako je izneseno čini se da bi trebao imati) 1 mrtvac je neispravan monitor i može se reklamirati...