Tema: laptop
View Single Post
Staro 04.12.2009., 00:05   #4
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Od moje žene sestra, ista priča sa sokom (kod nje je bio od ananasa - više ga ne pije). Laptop Asus, ne sjećam se koji model (bilo je prije oko 3 godine), bio 5 dana u upotrebi kad mu je "dala piti sok".

Nazvala me, i onako kroz suze pita "šta ću sad!?"

Mislim da bi proizvođači trebali umjesto naljepnica sa reklamama na lapove lijepit upute šta kad ga zaliješ.

Zato još jednom za one koji nisu sigurni:

1.Okreni naopako i istovremeno (što brže) vadi punjač i prst na off prekidač. Koliko mu god možda naštetilo sirovo gašenje (par sek na OFF-u) manja je vjerojatnost šteta nego kad počnu kratki spojevi
2.Čim se ugasi vadi bateriju
3.Ostavi tako i ne pokušavaj prati vodom, benzinom, acetonom.... ne sušiti na termopeći, fenom za skidanje boje sa drva, fenom za kosu, .....samo ostavi, (već si učinio dosta) onaj ko se bavi servisom ima sredstvo za neagresivno rastapanje nečistoća (slično kontakt spreju samo bez masnoća i sl. - ja sam imao neki sličan onom od KONTAKT CHEMIE-a samo puno bolji- boca oko 100eur ali čisti da je to ludilo) Donilo mi iz DE.

Ne uključuj ništa dok ga neko (ko ima iskustva) ne otvori. Naglašavam da je jako bitno otvoriti da se provjeri koje su komponente zalivene, provjere eventualni ventovi, očisti koliko je moguće.... A onda kad je gotovo treba se i pomoliti!!!