View Single Post
Staro 03.12.2009., 11:30   #28
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
radi tako točno kako sam rekao. Još kad je na PL II Muvie centralni je najglasniji čak ga moram utišat da mi nije preglasam kad je pored mene.

A kada sam pokrenio preko VLC m.p. blue ray film i događalo se to što sam opisao (prekida zvuk) u audio opcijama sam stavio sa SPDIF na 5.1 i logitech je odma sa digital prešao na PL II (2kanala) i zvuk je proradio. I puštao sam istu scenu u filmu preko PL II i preko analognog 5.1 i nisam primjetio razliku u surroundu, možda neka sitna razlika a možda sam si umislio da je razlika pošto je PLII (2kanala) pa pomislio sam nemoguće da toliko dobro imitira 5.1 zvuk (surround)

Ali to nije baš tako savršeno kad se pusti neki divix film koji nema podršku za 5.1 onda vrijedi ono prije što sam opisao (centralni govor a zadnji jeku prave).

Vjerovatno blue ray filmovi osim što imaju DD i DTS imaju i nekako zakodiran surround u 2 kanala (PL II) i kada se to dovede do kontrolera koji prepoznaje PL II (z5500) dobije se pravi surround. (bar se meni čini kao da je tako)

Zadnje izmijenjeno od: Josip07. 03.12.2009. u 11:43.
Josip07 je offline   Reply With Quote