View Single Post
Staro 03.12.2009., 01:28   #11
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ovako:

Imam ja jednu vijetnamku, Alpha original, iz specijalne policije, '91. godine je napravljena, još je ko nova, ni jedan končić se nije izvukao. Obožavam je nosit, nosim je svaki dan. Malo je hladno preko zime ako nemaš uložak. Najbolji komad odjeće koji sam ikad imao, a vjerojatno koji ću i imati. Jedino osim nje, volio bi imati Cockpitovu pilotsku kožnu jaknu.
Ujak je nosio u Oluji, Bljesku i Maslenici u specijalnoj policiji. Kaže da je spavao na snjegu i na kamenju u njoj i ništa joj nije bilo. Stari onda još poslije nosio u lov par godina. Još ima otiske gdje su bile naljepnice od specijalne policije na ramenima. Meni osobno najljepša je zelena kad se ispere. Evo slika moje, malo je loša jer nemam fotoaparat kraj sebe.
http://www.pohrani.com/?34/Z0/2jTlUYcE/img0047.jpg

Ima raznih proizvođača vijetnamki. Rothco i Alpha Industries su najpoznatij i oba su originalna. Alpha je dosta bolja. SVE kopije IZBJEGAVATI, ne vrijede ni 100kn.

Ja pokušavam već neko vrijeme naći uložak u Hrvatskoj ali jednostavno ga nema. Tj. ima ali nema originalnog Alphinog. Kopije uložaka također izbjegavati u širokom luku. Po mojim saznanjima do sada u Hrvatskoj NEMA originalnih jakni i uložaka.

Što ja do sada znam, najbolje je uzeti sa ebaya, dobiješ jaknu i uložak, u bilo kojoj veličini, u bilo kojoj boji (olive, black, navy, camo), s dostavom, carinom i PDV-om za cca 1100kn. Po meni se isplati jer je to jakna koja će vam trajati 20-ak godina. Evo linka na ebayu.

Po meni je ovo najbolji komad odjeće ikad proizveden. Ide na na sve živo, a većini ljudi dobro stoji.

Zadnje izmijenjeno od: timmy. 03.12.2009. u 14:06.
timmy je offline   Reply With Quote