View Single Post
Staro 02.12.2009., 14:14   #527
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Konkretan primjer-kupim grafičku karticu HD5870 koja košta 2800kn sa 2 godine garancije(recimo trenutni high-end). Nakon 22 mjeseca kartica prestane raditi. U servisu je ustanovljeno da nema fizičkih oštećenja i garancija je priznata. Međutim takve kartice se više ne mogu nabaviti, a postojeća se ne može popraviti. Šta ću ja dobiti:
1) karticu nove generacije koja košta isto toliko
2) trenutni high-end od istog proizvođača
3) 3x jeftiniju karticu nove generacije koja je brža ali i tri klase ispod
4) ako ne želim ovo pod 3 vratit će mi se novac u punom iznosu
Vjerujte danas pri kupovini komponenti i izboru dućana ovo mi je glavna stavka. Molim predstavnicu HG-Spot Nova da se očituje u svezi ovoga.
U pravilu platio si određene perfomanse na rok trajanja od 2-3 godine.
Ako poživi iza tog roka, čista sreća - bonus.
U slučaju da krepa u tom roku ili da je svjesno spališ bez vidljivih oštećenja, dakle priznata garancija..,
da sam trgovac, zamjenio bih ti proizvod sa istim ili nešto boljim perfomansama i dao garanciju do isteka garancije prvog proizvoda.
Ne znam 100% šta kaže zakon ali tako bih ga uredio.

1. Zašto bi dobio pare u punom iznosu a 18mj si koristio proizvod ?
2. Oćeš puni iznos, može.., plati tih 18mj korišćenja.
3. Zašto bi dobio drugi proizvod sa novom punom garancijom ? Platio si 2-3g. a ne 5-6g.

Ovo što si napisao pod točkom 1 i 2 nema šanse jer ti si ipak nešto koristio 18mj i to treba platit.

Nemam trgovinu, običan sam kupac i sasvim sam zadovoljan ako mi trgovina zamjeni dio
koji mi je krepao sa drugim koji neće biti lošiji/slabiji od prvog i normalno je da ako ja
ne želim zamjenski dio da ne mogu dobit pare nazad u punom iznosu jer tko će platit to što sam ja 18mj uživao/koristio svoju grafu na primjer ?

Da završim sa rečenicom kojom sam počeo, šta ima veze što ćete dobit 3x jeftiniju karticu koja će biti 10% jača od stare
ako i dalje imate perfomase koje ste platili na određeni rok ? Tu štete nema nikakve.
stuc je offline   Reply With Quote