Citiraj:
Autor Imagine
Dakle ako sam ja to dobro shvatio, svatko bez tog DDLa nema saraund u igri ako svoj recimo 1500w saraund sistem ne spoji analogno? .
|
pa neznam jer svatko ali ja nemam osim analogno kad spojim.
Citiraj:
Autor Imagine
Vjerujem da ovaj gore govori istinu pa ...
pošto je Prolođik saraund iz dva kanala kako je moguče ne čuti išta osim ta 2 kanala? 
|
pa kad je namjesteno na prolođik 2 (movie ili music) onda zvučnici pomoću tog kontrolera i efekata imitiraju neki surround ali zadnji zvučnici baš se i ne oglašavaju nego samo neku jeku prave. Taj prolođik moze biti također i iz analognog stereo zvuka, i također isto radi.
Citiraj:
Autor Imagine
Moj prijatelj s resiverom i 5 zvučnika koristi neki mod '5 kanalni stereo'....
Što je to s čim upareno i jel onaj zvučnik viška lijevi ili desni kanal ja nemam pojma.  Al ono važno je da se čuje iz svih kutija.
|
pa ja mogu staviti na stereo x2 onda rade 4 satelita i sub ali centralni ne. a ako stavim na DPL II onda rade svi s tim da zadnji samo neku pozadinsku jeku reproduciraju i ponekad se na nekim frekv. se čuju glasnije ali ne kao prednji.
Zato koristim još uvijek analogni zvuk pa stavim na 6ch direct pa svi zvučnici rade jednako tj. isto kao stereo x2 samo što radi i centralni (to vrijedi za glazbu) a u igrama je onda pravi surround 5.1.
Ali ja bi to isto ali dig. samo da se na displayu od logija ispiše DD Digital ili DTS Digital onda je pravi surround ovo s PLII je stereo samo sto logi nekako kao imitira surround. Ali još uvijek nisam pronašao način kako da se pojavi DD Dig ili DTS Dig.