Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Cek cek.....ti bi programirao nesto :
1. S CIME BI MOGAO UBACITI "NESTO" u eeprom i pic ili bi zelio programirati to
2."NESTO".
Jer pod 1-- Moras najprije uzeti neki programcic koji ce ti skenirati recimo COM ili LPT port dok ti ubacujes NESTO u eeprom ili pic,jer te komunikacijske podatke ubacujes u program,
a pod 2--NESTO je inace neki HEX ili BIN (eep..bla bla bla) za koji ti treba neki compiler ,ali to je vec bezobrazno zajebano jer trebas znat komande u hexu za rad toga i toga.
Uglavnom,prvo ti nauci visual basic ili c++ sa jednostavno stvaranje progracica sa 2 prozora. Nekad davno je to bilo za laike objasnjeno u VIDI casopisu ako se ne varam.
(VIDI skola ili tako nesto)
Sretno.
P.S. Javi kad naucis,dam ti par poslova za dobru lovu.
|
Ma u pravi si...... Tamo negdje početkom '80ih sam ja nekaj vučil vu školi (Joj mama draga denes vu školi....kaj sam star...) ono BASIC-nešto, ali to je bilo....
Za početak bih htio bilo kaj upucat u EPROM, ovih dana stiže Willem 4.0 pa da se malo igram, ali s vremenom možda napravit fakat nekakav svoj upravljački program za nadzor i kontrole uređaja u kućanstvu...
Našao sam za cca 800 ćuna BASIC-basic za početnike, pa vidim da ću morati početi od zero...
Thanks,
BTW
Ako netko ima bolji prijedlog ili iskustva i savijete oko rada s programatorima i sl. slobodno mi se javite. Tu ili na PM svejedno