Dakle, da podnesem izvještaj.
Ideja je bila
Citiraj:
1.prvo moram srušiti particije,
2.napraviti nove,
3.formatirati u FAT32,
4.dignuti win98 dokle ide,
5.instalirati xp na usb keksić,
6.podići PC sa usb-a
7.notepadom editirati VCache
8.pomoliti se i pustiti pc da krene sa C: -a.
|
1. Postavio IDE mod srušio particije (izvor: Hiren´s 10 alat: partition magic) OK
2. Napravio nove (izvor: Hiren´s 10 alat: partition magic) OK
3. Formatirao u FAT32 (izvor: Hiren´s 10 alat: partition magic) OK
4. Dignuo win98 dokle ide (izvor:WIN98se CD točnije do prvog boota sa HDD-a) OK
5.
instalirati xp na usb keksić --- zanemario, bootao mini XP (izvor: Hiren´s 10 alat: boot miniXP) OK
7. Notepadom editirao VCache (prema ranijem postu) OK
8. Pomolio se i pustio pc da krene sa C: -a
NIJE OK
Naime, win98 setup je sad zbilja nastavio sa radom ali sve do nekakve kritične greške (vezano uz configmng.....nešto) ali je ponudio reset i nakon još jednog (nešto drugčijeg upozorenja i reseta) nastavio s radom-setupom.
Na 11 minuti do kraja (dizanje drivera) setup je smrzao.
No i to se da riješiti, pazi sad:
vratio SATA AHCI mod.
Nakon ovog zadnjeg setup došao do kraja i win se digao.
Međutim bilo je potrebno nekoliko .vxd fileova ručno prekopirati (razlog je banalan-win98 nakon boota sa hdd-a više ne vidi optički uređaj pa i ne može sam to uraditi - ja sam to riješio pomoću usb keksića kojeg win98 shvati kao još jedan disk ali to proradi samo ako je ovaj uključen pri boot-u). Još nisam riješio jedan dll (missing userenv.dll - kad ga nadomjestim javi se rcp...exe greška - po netu piše da se radi o mrežnim parametrima pa me nije ni briga - to je samo jedno stiskanje na OK pri startu).
Također je zanimljivo da sada mogu mijenjati sata-ide i win se uvijek digne (napominjem da sata ahci driveri nisu integrirani u win98se - niti ih uopće imam za win98 da bi to mogao napraviti--ako neko ima neka se javi).
Instalirao PL7-2 (app za plc-ove) i probao. E sad nije da PC-PLC veza (pc---rs232 -converter- rs485---plc) radi ni da ne radi. Naime treba je više puta inicirati dok proradi, ali kad proradi stabilna je kao kamen do reseta win-a.
Još kad bi ovo inicijalno riješio - priča završena (napomena-za vrijeme setupa win98 je sam našao i instalirao com port i paralel ecp port).
PS: umori me ovo kucanje