01.12.2009., 10:16
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Autor dh41400
Ukratko tko nije probao nesto slicno (HR-03, AC S1, Scythe Musashi ...) ne zna kaj propusta.
A kad jednom proba vise se ne vraca (svojom voljom) na stock coolere
Situacija kod npr HR-03 sa 4850 karticom (isti TDP kao 5770) je slijedeca (usporedba sa stock AC-om koji je medju boljim ATI stock hladnjacima):
- temperature u loadu padaju za 20-30°C (ovisno o ventu na njemu)
- cak i u 3D-u je dovoljan 12cm vent na 400 okretaja za temp ispod 50°C ( slikica), a moze komotno i pod pasivu ... IMHO tise ne moze (barem sto se aktivnog hladjenja tice)
- OC je barem 15-20% poboljsan (premda mi osobno to nije primaran cilj)
- npr. taj HR pase na svim ATI grafama od ATI 2x00 serije kartica na dalje (samo se kartice mijenjaju), premda sam poprilicno uvjeren da ide i na starije kartulje
Osobno mi je ovo dovoljan razlog za njegovo koristenje, sto vjerojatno nije i ne mora biti opce prihvaceno (isto kao i npr. TRUE za proceve - rasprava koja UVIJEK zavrsi svadjom LOL)
Eto ... ukratko 
|
s ovime se potpunno slazem imo sam stock kuler HD4850 u igrama na 120C* pod full opterecenjem vet je vrtio na 90-100%, dok nisam u igraman a 40% temp 60C* boga mi dragog to nije bilo podnosljivo odem kupiti accelero turbo twin preko zime u IDLE 28C* dok se soba neugrije onda je bilo 35-40C* fantasticno, u igrama neprelazi 65C* i sve to na 30-40% okretaja, sad malo gledam taj HR-03 dosta je skup no svakako se isplati kupiti vjerovatno kad budem uzimao novu grafu da ce to biti moj odabir, moze biti bez ventilatora bez beda temp ce biti mozda iste ko i s stock kulerom ali tisina 
|
|
|