Doslo doba da i ja promijenim ovaj komp iz siga pa evo sto sam kupio:
Abit AN7 (thx na savijetima)
Sempron 2200+
Arctic Cooling Copper Silent 2 TC rev 2.0 SE
Termalna pasta Arctic Ceramique
Chieftec 420 W dual fan
Chenbro Gaming Bomb
256 DDR Kingmax HardCore 466 MHz
9200SE 128 MB
MX310 maus
vulgaris tipkovnica stara nekoliko god
Philips CDrom
Teac CDRW
seagate bara 120 GB sata (u ladici)
i na ono na sta sam najvse ponosan:
ta-da....
Everglide podlozak
E sad ovako: sastavio sam komp i mogu rec da je stvarno brz

navikao sam loadanje winxp na starom od 5-7 minuta.
Muce me neke stvari, u propertizu od my komp pise da je 895 MHz proc, ovo se valjda u Biosu treba postimat, to cu ga sad resetirat kad postam.
Slijedeca stvar su neke zice, neznam gdje ih spojiti. jedna je pwr swič druga je hdd led treca i cetvrta je nepoznata, nepise nista na njima, samo je jedan pin, jedna zicica koja se natakne na 1 iglicu, e takve su dvije koje nisu spojene. (one su vjerovatno za power on, ali neznam koja je + a koja - pol, lampica ne radi)
hdd led ima normalnu zicicu sa 2 pola za 2 pina, to sam spojio ali ni ona ne svijetli, to je vrlo vjerovatno jer je u ladici a ladica ima svoju zicu za hdd led, nju isto nisam spojio jer ne zelim light show
treca stvar je termalna pasta, stavio sam je tek toliko da pokrije na procesoru onaj mali komadic, nekih 0.5 cm * 0.3 cm, jel to dovoljno?
evo malo podataka sa ABIT EQ programa:
DDRvd 2,65
+3,3 3,45
+5 5,19
Cpu rpm 840 - 900 varira
NB 5100
CPU 33,0 c
SYS 29,0 c
PWM 36,0 c
zanima me odakle on mjeri temperaturu procesora? jel ovako niska jer je downclockan ili nepokazuje tocno (trenutno je idle) ?
da napomenem kuciste je otvoreno, nesto sam prckao oko CD-romova.
Eto toliko od mene za sad, ako se ne javim za pol sata onda sam skurio proc u Biosu, pozdrav