Ok, prvo moras znati da ako koristis chincheve tj. 3 kabla i spajas to u direct na logijevom cont. panelu, onda vec dajes odkodirani DD/DTS zvuk(odkodirala ga je zvucna), te ti te formate u tom slucaju logi nece prepoznati nego ce ih samo pojacavati, u ovom slucaju ti zvucna sluzi kao dekoder a logi samo kao pojacalo.
Da bi ti logi prepoznao DD/DTS signal moras ga kao takvog njemu dovesti, a to se radi jedino optickim ili digitalnim coax. putem. U ovom slucaju ce ti logi primiti taj signal, odkodirati ga i pojacati te je ovo jedini nacin na koji ce ti ispisati DD/DTS za input.
Kaj se tice igri, ako ti je sve ok spojeno, vec koristis 5.1 zvuk, to se najlakse ispoba da nades neki dio mape(necega) gdje netko prica, pa se okreces sa kamerom, ako ti se pozicija glasa mjenja ovisno o kutu govornika, vec ti "surround radi". Ovo se moze dobiti i sa DPLII (isprobano na PS2 i PC-u) samo kaj je efekt manje izražen.
Nadam se da sad shvacas zasto ti nigdje ne pise DD/DTS.
Treba razlikovati formate signala i nacine na koji se oni kodiraju i dekodiraju.
Na creativom sajtu za zvucnu pise pod connectivity:
• Optical out (TOSLINK) 1
a pod 1 pise - Optical Out supports stereo SPDIF out and pass through of multi-channel DVD sound.
...pa da ti logi ispise DD/DTS trebas ga spojiti optickim kabelom na zvucnu.
E sad, nemam pojma koja igra za PC podrzava Dolby Digital(in game), tako da ga opet neces imati u svim slucajevima, nego ce biti neki modulirani surround, tipa Pro Logic 2 itd...jer mislim da ti zvucna nema hardversko kodiranje u DD format, mozda ima, al ja bar ne vidim.
Znam da za skoro sve novije igre kaj sam probao na X360 receiver prepoznaje audio signal kao DD.
Za gledanje filmova u DD/DTS signalu provjeri audio zapis i ako je DD/DTS(tj. AC3) logi ce ga prepoznati.